Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Muurleeuwenbek, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is violet+geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 5 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Ben je op zoek naar Cymbalaria pilosa? De Cymbalaria pilosa is ook wel bekend als Muurleeuwenbek. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogtevan ongeveer 5 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cymbalaria pilosa? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Muurleeuwenbek Wetenschappelijke naam: Cymbalaria pilosa Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cymbalaria Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Geel, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 5 Giftig: Nee