Waterplanten

Bent u op zoek naar waterplanten, zoals: zuurstofplanten, drijfplanten, moerasplanten en waterlelies? Dan bent u bij tuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag aan het juiste adres. Een vijver heeft voor aan biologisch evenwicht, namelijk genoeg van deze waterplanten nodig. Wij adviseren altijd een natuurlijke mix van de diverse soorten waterplanten, zodat ze allemaal hun eigen werk verrichten in uw vijver. 

Plan uw route
 

Waterplant kopen in Den Haag

Er zijn waterplanten voor de sloot, voor binnen en zelfs Inheemse waterplanten. Eigenlijk zijn waterplanten alle planten die simpelweg gezegd in water groeien (al dan niet geheel ondergedompeld). Hierbij behoren dus ook de planten die in zout (zee)water groeien. Voorheen was de keuze in deze waterplanten nog erg beperkt en hadden wilde vormen in het aanbod nog de overhand (afgezien van waterlelies, die al veel eerder werden gecultiveerd; denk aan de schilderijen van Monet). Tegenwoordig is daar veel verandering in gekomen. Zo zijn er zoetwaterplanten die worden verdeeld in twee verschillende groepen: waterplanten en moeras- of oeverplanten. Moeras- of oeverplanten zijn eigenlijk planten die alleen met hun onderste uitlopers (voornamelijk wortels) in water of kletsnatte grond groeien.

Waterplant soorten kopen

Waterplanten worden onderverdeeld in:

  1. Onderwaterplanten - dit zijn waterplanten (met name veel zuurstofplanten) die ondergedoken groeien en simpelweg gezegd zwevend in het water leven of wortelend in de bodem. 
  2. Drijfbladplanten - waterplanten zoals de waterlelie die met zijn bladeren aan het wateroppervlak drijven. 
  3. Drijfplanten (denk bijvoorbeeld aan de kroos) die ook op het wateroppervlak drijven, maar meestal geen bodemwortels hebben.

Bloeiende waterplant kopen in Den Haag

Onze tips bij het kopen van vijver- & waterplanten

  • U kunt het beste de waterplanten in groepen plaatsen en dus niet afzonderlijk.
  • Het voorjaar of de zomer is de beste tijd om uw zuurstofplanten te plaatsen.
  • Overige waterplanten kunnen heel het jaar door worden geplaatst in uw vijver.
  • Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende dieptes in uw vijver. Zo staan hoge planten bijvoorbeeld mooi aan de achterzijde van uw vijver, zodat u hier goed tegenaan kunt kijken en hier nog andere planten voor kunt plaatsen.
  • Daarnaast is het niet noodzakelijk om een losse voedingsbodem aan te brengen in uw vijver.

Zuurstofplanten kopen in Den Haag

Een zuurstofplant is enorm populair en zorgt er eigenlijk voor dat het zuurstofgehalte van uw vijver op peil blijft. Bovendien zorgen deze planten ook nog eens voor mooi & helder water. 

Drijfplanten kopen in Den Haag

Heeft u net een nieuwe vijver gekocht? Dan zijn drijfplanten eigenlijk onmisbaar! Zo halen drijfplanten direct CO2 uit de lucht en zijn drijfplantjes niet veeleisend en groeien erg snel. Drijfplanten kunnen bij temperaturen hoger dan 15 graden overleven in de vijver. U kunt de drijfplanten laten overwinteren, maar doe dit altijd in een omgeving die vorstvrij is. Ook voor andere tuinplanten, zoals: bloembollen, bomen & coniferen, eenjarige planten, klimplanten en vaste planten kun je bij ons tuincentrum in Den Haag terecht. 

Rozen

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten Den Haag