Groene kamerplanten

Groene kamerplanten zijn de laatste tijd enorm populair. Onder deze categorie planten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, maar hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats als ze maar niet de volle zon krijgen, de bonte soorten hebben meer licht nodig en is een standplaats op het Oosten prima. Populaire groene planten zijn:

 • Monstera Gatenplant
 • Scindapsus
 • Bananenplant
 • Blad begonia

Bloeiende kamerplantenMonstera Gatenplant kopen

 

 

Hoe verzorg ik een groene kamerplant?

Geef een groene kamerplant matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle groene planten dezelfde vochtopname hebben. Geef nooit water als de grond nog nat is. Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans, uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijv. wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten. Net als bij mensen kunnen planten ziek worden, een belangrijke reden hiervoor is vaak dat er teveel water gegeven wordt, dus niet klakkeloos iedere plant dezelfde hoeveelheid water toedienen. Als bonte bladeren groen worden, is de standplaats toch te donker, spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten. In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

    

Hippe kamerplanten kopen

Een huiskamerplant bepaalt voor een groot deel de indruk die mensen van uw huis krijgen. Om die reden is het een goed idee om u te verdiepen in deze groene of bloeiende kamerplanten. Wij helpen u met onze top drie groene kamerplanten.

 1. Olifantsoor / alocasia
  Deze groene huisplant dankt zijn naam aan de unieke, grote bladeren van de plant. Deze kamerplant staat erg leuk naar een bank of stoel, omdat de huisplant hier dan bovenuit komt. Verder is het belangrijk om te weten dat een Olifantsoor graag op een plaats in het huis wilt staan, waar regelmatig lichtinval is. Let er wel op dat dit niet in direct zonlicht is. Daarnaast is het van belang om de groene kamerplant regelmatig een draai te geven, aangezien de Olifantsoor naar het licht toe groeit. De kamerplant heeft nogal veel water nodig en in de zomer kunt u de plant daarom het beste iedere twee weken wat extra voeding geven. 
   
 2. Paradijsvogelplant / Strelitzia 
  Wist u dat deze groene kamerplant erg hoog kan worden? Maar liefst twee meter! In het voorjaar bloeit deze huiskamerplant met mooie sierlijke bloemen die gezelligheid in huis creëren. De Paradijsvogelplant moet u niet in de volle zon plaatsen of op de tocht zetten. Onze medewerkers in Den Haag adviseren om de plant ook niet vaak te verpotten en om de plant ruim water te geven. Vooral in de zomermaanden!
   
 3. Monstera / Gatenplant 
  Dit was een erg populaire kamerplant in de jaren '70 en is terug van weggeweest! De Monstera of Gatenplant is erg makkelijk in onderhoud. Het is alleen belangrijk om te onthouden dat de plant niet in direct zonlicht gezet moet worden.

             

Een grote of kleine kamerplant in huis?

Er zijn enorm veel verschillende soorten groene binnenplanten. Van kleine plantjes voor op de vensterbank tot grote kamerplanten voor een lege hoek in de woonkamer. Een huiskamerplant zorgt voor sfeer en warmte in huis dus ga creatief aan de slag met onze plantjes. Of ga aan de slag met leuke slaapkamerplanten waardoor je jouw slaapkamer opfleurt. Welke plantensoort het beste bij u past? Kom eens langs en laat u adviseren door een van onze werknemers. 

Scindapsus

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten