Cactussen en vetplanten

 

Vetplanten en cactussen zijn enorm handige kamerplanten als u niet zulke groene vingers heeft. Als u op zoek bent naar een trendy item in huis zonder dat u er te veel moeite in wilt steken dan is de cactus of een vetplant de ideale kandidaat. Vetplantjes zijn mooi, decoratief, opvallend én buitengewoon makkelijk in de verzorging. Uiteraard is er boordevol keuze in vorm, stijl en grootte. Wist u dat een cactus van oorsprong ook bladeren heeft? Deze bladeren hebben zich opgerold om zo minder water nodig te hebben. Geef uw cactus vooral niet teveel water, hij kan heel goed tegen droogte en juist slecht tegen teveel water.

Groene kamerplanten


 

Wat is de herkomst van de cactus?

Veel van de vetplantjes vinden hun herkomst in de de tropen en subtropen en zijn ooit ontstaan in droge gebieden, zoals steppen, bergachtige streken en halfwoestijnen in Afrika en Zuid- en Midden-Amerika. U kunt een vetplant zien als een taaie rakker die in de natuur ook in een warm, schraal zeeklimaat kunnen overleven. 

Verzorging van cactussen en vetplanten

Vetplanten verzorgen? Super makkelijk! Om te kunnen overleven onder droge omstandigheden slaan vetplanten en cactussen hun vocht op in bladeren, stengels en wortels. De meeste vetplanten hebben dan ook vlezige bladeren. Wanneer ze te droog staan kunt u de bladeren ook zien verschrompelen. Een scheut water doet dan wonderen. Het is dan ook overbodig om te vertellen dat deze planten zich prima thuis voelen op een warme plek op de vensterbank maar let op want de kans op verbranding achter glas is groot. Geef ze in de groeiperiode matig water, één keer in de week is meer dan voldoende. In de zomer kunt u ze met pot en al ingraven in de tuin. Gebruik bij het verpotten altijd speciale cactusgrond, deze grond voldoet aan de specifieke eisen van deze planten, ze groeien het best in voedselarme, goed gedraineerde grond anders is de kans op rotvorming groot. In de winterperiode wanneer de groei stilstaat,  het watergeven terugbrengen naar eenmaal in de 2 weken anders is de kans op verrotting groot.  

cactus of vetplant kopen

Wat voor kleuren en vormen zijn er dan allemaal te vinden?

Als u op zoek gaat naar een unieke vetplant, komt u een assortiment tegen wat voornamelijk bestaat uit decoratieve bladplanten, ook al zitten er enkele bloeiende exemplaren bij. Denkt u maar eens aan de Kalanchoë. De volgende planten vallen vooral op dankzij hun unieke vormen:

  • Haworthia en Aloë hebben een hoog oergehalte
  • Echeveria is een feestje in sierlijke rozetten
  • Rhipsalis lijkt op koraal
  • Sansevieria is trots en onverwoestbaar
  • Crassula is een gestileerd miniboompje

 

 

Je bent van harte welkom!

Eigen moet u uzelf niet de vraag stellen ''Is er een vetplant die bij mij past?”, maar “kan u een keuze maken tussen al deze stoere sfeerbepalers?”. Ook voor bloeiende kamerplanten en arrangementen hoeft u niet verder te zoeken. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten