Bomen, heesters en coniferen

Bomen, heesters en coniferen zijn een echte aanwinst voor een tuin. Bomen, heesters en coniferen kunnen een ruimteverdeler zijn in uw tuin, maar u kunt ze natuurlijk ook voor de sier planten. Bij stadstuincentrum Nieuw Hanenburg kunt u terecht voor verschillende soorten bomen, heesters en coniferen. Iedere soort heeft zo zijn eigen voordelen. Weet u al welke u in uw tuin wilt? Kom dan langs bij ons tuincentrum in Den Haag voor ons complete assortiment bomen, heesters en coniferen. 

Bomen in de tuin

U zult waarschijnlijk denken: 'Een boom past toch nooit in mijn tuin?' Daar denkt u misschien wel verkeerd over. Natuurlijk, grote bomen horen in de grotere tuinen of plantsoenen thuis. Echter, er zijn verschillende soorten kleine bomen die ook hartstikke goed passen in de kleinere tuinen. De bolboompjes en treurvormen die wij verkopen in het tuincentra zijn erg populair voor de kleinere tuinen. Heeft u al een keuze kunnen maken?

Heesters kopen

Heesters zijn ideaal om te gebruiken in de tuin als ruimteverdeler. Zo kunt u met een heester een groen gedeelte scheiden van een gedeelte in uw tuin met steen. Op deze manier creëert u een tuin met verschillende hoekjes en plekjes, waardoor uw tuin nog gezelliger en sfeervoller wordt. Er zijn verschillende soorten heesters, waaronder:

  • Forsythia
  • Ribes
  • Laurier
  • Buxus

De Forsythia en de Ribes zijn vroegbloeiende heesters die al eerder bloeien dan reguliere heesters. De Forsythia wordt ook wel Chinees klokje genoemd. De Ribes is een heester die in alle soorten grond kan overleven. De Laurier en Buxus zijn heesters met prachtige bladeren die ook in de winter groen blijven. Bent u op zoek naar een heester die u gemakkelijk kunt snoeien in verschillende vormen? Dan is de Buxus misschien een goed idee. Deze heester kunt u laag laten groeien, of juist helemaal omhoog laten komen en in een leuke vorm snoeien. 

Conifeer kopen bij stadstuincentrum Nieuw Hanenburg

Bij Tuincentrum Nieuw Hanenburg kunt u terecht voor een ruim assortiment Coniferen in Den Haag. Onder de naam Conifeer vallen naaldbomen en -struiken. Vrijwel alle soorten Coniferen blijven in de winter groen. Bent u dus op zoek naar een wintergroene ruimteverdeler voor in uw tuin? Dan is een Conifeer een goed idee. Er is maar één soort die 's winters zijn naalden verliest: de Larix. De Conifeer is net zoals Heesters makkelijk te snoeien. U kunt dus zelf gemakkelijk de vorm bepalen! U kunt Coniferen op verschillende plekken rondom uw huis plaatsen, alleen kunnen Coniferen niet goed tegen wind. Houdt er dus rekening mee dat de Coniferen op een redelijk beschut plekje staan waar niet al te veel wind kan komen. 

Wilt u meer informatie over bomen, heesters en coniferen in uw tuin? Kom dan langs ons stadstuincentrum in Den Haag. Ons tuincentrum is gelegen in de Bomenbuurt en nabij Delft en Rijswijk. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen, dan kunnen wij uw vragen beantwoorden. Onze medewerkers staan zes dagen per week voor u klaar bij onze vestiging in de Bomenbuurt. Onze vestiging aan de Groen van Prinstererlaan is zeven dagen per week geopend. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten Den Haag