Bloembollen en zaden

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes.

Tuinplanten

       Zaden
 

Kleur in de tuin met voorjaarsbollen 

Wilt u het voorjaar vervroegd in uw tuin brengen? Dan kan met voorjaarsbollen! Zodra de eerste warmte- en zonnestralen zich melden, groeien de bloemen uit het bolletje en groeien ze uit tot de meest prachtige en vrolijke lentebloemen. Over het algemeen hebben voorjaarsbollen weinig verzorging nodig, dus zet ze op een plekje in de schaduw of in de zon. Vriest het buiten? Ook dat maakt deze bloembollen niet veel uit, dit kunnen ze zelfs goed gebruiken om volledig tot bloei te komen. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. De meest bekendste soorten voorjaarsbollen zijn:

  • Hyacinten
  • Narcissen
  • Blauwe Druifjes

Voorjaarsbollen kopen in den haag

'n vrolijke bloemenpracht met zomerbollen

Naast de fleurige voorjaarsbollen zijn er ook zomerbollen te koop bij tuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag. Ze zorgen niet alleen voor een vrolijke bloemenpracht in de tuin, maar ook in potten en vazen staan ze enorm leuk! U plant ze rond april en mei, nadat de ergste nachtvorst is verdwenen. De zomerbollen: anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bloembollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen. Aan u de keuze! De meest bekendste soorten zomerbollen zoals Dahlia's en Begonia's kent u misschien wel, maar naast deze prachtige zomerbollen, zijn er genoeg andere minder bekende soorten die uw tuin prachtig laten bloeien:

  1. (Afrikaanse) Lelie
  2. Calla
  3. Kaapse Hyacint 

Dahlia Kopen in den haag

Hoe plant ik bloembollen?

Alle soorten bloembollen en zaden in Den Haag

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven.

U bent van harte welkom!