Plantenbakken

Bloempotten en plantenbakken kopen in Den Haag? Dat doe je bij tuincentrum Nieuw Hanenburg! Heb jij een tuinplant of kamerplant waar je een mooie plantenbak bij zoekt? Een mooie bloempot of plantenbak maakt het plaatje compleet! Op balkons, terrassen, in de tuin, maar ook in huis kan een plant in een plantenbak de sfeer positief beïnvloeden. De keuze in plantenbakken en bloempotten in ons tuincentrum is zeer divers. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn vaak poreuzer dan de duurdere goed 'door gebakken' varianten. In de winter zou kan dus voor kunnen komen dat de goedkopere plantenbakken stuk vriezen. Daarom zetten veel mensen in de winter de terracotta potten beschut in de schuur.

Bloempotten en plantenbakken van diverse materialen

Smaken verschillen, daarom vind je bij ons vele verschillende plantenbakken. Elke plantenbak die wij verkopen verschilt in materiaal, vorm en hoogte. Tevens hebben wij plantenbakken die geschikt zijn voor binnen en voor buiten gebruik. Vaak hebben buitenpotten een gat onderin, zodat het overtollige water kan weglopen. Als je deze potten binnen zou willen gebruiken, dan is het dus verstandig om hier een bijpassende schotel onder te zetten, zodat er geen water uit de plantenpot loopt. Neem het zekere voor het onzekere en vraag gerust deskundig advies aan één van onze medewerkers.

Elho potterie

Elho is een uniek en innovatief Nederlands merk en familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het produceren van kunststof bloempotten en accessoires voor jouw huis en tuin. Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Elho, wat je kunt zien aan verschillende punten:

 1. Jaarlijks gebruiken ze 8.4 miljoen kilo plastic om hun design potten van te maken.
 2. Ze produceren 100% met energie van hun eigen windmolen.
 3. 80% van de gebruikte productie materialen bestaat uit gerecycled plastic.
 4. Ieder product wat ze maken is volledig recyclebaar.
 5. Het grootste deel van de ontwerpen en productie wordt in Nederland gedaan, Tilburg om precies te zijn. 
 6. Door de hoogstaande kwaliteit gaan de producten erg lang mee.

Innovatie is een tweede belangrijke pijler. Zo zijn er bijvoorbeeld Elho bloempotten met een handig ingebouwd bewateringssysteem, hebben ze bloempotten op wieltjes (geen gesjouw meer) én zijn er zelfs bloempotten met verlichting ontwikkeld, voor dat extra stukje sfeer in de tuin! Er zijn bloempotten in verschillende vormen, bijvoorbeeld rond, vierkant, langwerpig of ovaal én ze zijn er om neer te zetten of om op te hangen. Die saaie schutting fris je zo in een mum van tijd op en ook voor het balkon zijn deze potten ideaal. Ze komen in veel verschillende kleuren, dus je zet met gemak je eigen sfeer neer met het uitgebreide assortiment. Wij zijn erg trots om dit mooie merk bij ons in het assortiment te hebben!

Onze merken plantenbakken

Wij bieden diverse merken plantenbakken en bloempotten voor binnen en buiten. Ondanks dat ons tuincentrum een wat bescheidener formaat heeft bieden we u vooral voor buitenpotten een groot assortiment. Naast de bekende merken als Mica, Elho verkopen wij ook minder bekende merken, uiteraard letten wij bij de inkoop goed op de kwaliteit. Momenteel hebben wij veel vraag en daarom ook ruim aanbod terracotta potten!

De juiste plantenpot kiezen in 4 stappen

Stap 1: Het type pot kiezen

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw plant op zijn best uit te laten komen. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

 • Standaard plantenpot

 • Planten standaard; hierbij zijn de standaard potten op een leuke standaard gezet, van de grond af. Zo kun je bijvoorbeeld perfect die lege hoek naast de bank gezellig inrichten met een mooie plantenstandaard met veel groen erop!
 • Planten hanger: deze zien we de laatste tijd steeds vaker, hangende plantenpotten. Heel erg leuk voor die wat legere hoekjes naast kasten om deze wat groen leven in te blazen!
 • Muur plantenpotten: deze worden direct aan de muur bevestigd, dus dit is weer een totaal andere uitstraling! 

Zo ziet u maar dat er diverse manieren zijn om thuis een heerlijke groene oase te creëeren.

Stap 2: Waterregeling

Ook hiervoor zijn er diverse opties:

 • 100% waterdichte potten. 
  Deze lekken geen water, wat erg makkelijk is in huis. Alleen is het wel van belang dat u de planten niet teveel water geeft! Als er overtollig water in de pot blijft staan, dan zal dit de plant aantasten.

 • Poreuze potten
  Deze potten zijn gemaakt van een doorlatend materiaal, waardoor er nooit water in de pot blijft staan. Dit betekent wel dat er een schotel onder de pot moet staan bij gebruik binnenshuis, om ervoor te zorgen dat er niets nat wordt
 • Bloempotten met gat
  Hierbij geldt ook dat er een onderschotel gebruikt moet worden als deze binnen wordt neergezet. Buiten is dit uiteraard niet nodig.
 • Zelf watergevende bloempotten
  Bent u degene die altijd vergeet om de planten op tijd water te geven? Dan zijn deze potten geschikt voor u! Deze potten hebben een water reservoir, waardoor er iedere één tot twee weken pas een bijvul moment nodig is.

Stap 3: Maatkeuze

Als u de plant de ruimte wilt geven om te groeien, dan is het kiezen van de juiste potmaat van groot belang. Zet je de plant direct (zonder plastic plantenpot) in de bloempot, dan is een extra ruimte van 5 tot 10 cm gewenst. Ieder jaar of om het jaar mag de plant naar een bloempot van een maatje groter.

Stap 4: Vullen van uw binnenpot

Komt de pot binnen te staan? Dan is het vullen wat belangrijker dan bij een buitenpot. De afwateringsmogelijkheden zijn van belang, zodat de plant niet constant in water komt te staan. Hoe kunt u dit voorkomen?

 • Zet de plant met plastic groeipot in de plantenpot. Zo is er aan de onderkant altijd wat speling door de vorm van de binnenste groeipot.

 • Wilt u de groeipot niet gebruiken, zorg dan voor een bodem van bijvoorbeeld hydrokorrels, schelpen of stukken scherven om wat ruimte te creëeren. Hierboven mag aarde op komen met de plant.

Kom langs in ons stads tuincentrum voor de mooiste plantenbakken! Bekijk onze contactpagina voor de adresgegevens en openingstijden. Telefonisch meer info? Bel: 070 36 052 92