Glas

Glas is uitermate geschikt voor bloemenvazen, maar ook planten die weinig grond nodig hebben zoals een orchidee staan prachtig in een glazen pot of accubak. De kleur van het glas wordt vaak aangepast op de heersende kleurtrend. Naast vazen zijn er ook mooie windlichten en kandelaars van glas. Het luxe glas is helder, voor de wat robuustere uitvoering komen we vaak in het gerecyclede enigszins groen glaswerk terecht. 

Glazen vazen en potten kopen

Als u op zoek bent naar een vaas, schaal of bloempot die in ieder interieur toepasselijk is, is de glazen potterie de ideale keuze voor u. Het perfecte interieur kado dus voor een verjaardag of andere speciale gelegenheid. Het enige nadeel van een glazen bloempot of vaas is dat deze sneller breekbaar is dan bijvoorbeeld een pot van kunststof of mandwerk.


inspiratie van pinterest, eigenhuisentuin, demiware, stijlvolstyling 

Creatief met glazen potten

Glazen potten zijn ook zeer decoratief voor de creatievelingen en do it yourselfers onder ons. Je kunt een mooie setting in een grote glazen pot maken, als je bijvoorbeeld een combinatie maakt van een bodem van groen met mos, een leuke kaars, wat kleine plantjes, misschien wat decoratieve takken of kleine accessoires om het geheel af te maken. Dit kun je natuurlijk steeds aanpassen aan het seizoen! In de zomer een bodem van zand met leuke schelpen en zeesterren, in de herfst warme gekleurde herfstbladeren en dennenappels, in de winter mooi groen met lichtjes en sneeuw en in de lente wellicht wat voorjaarsbolletjes, kleine schaapjes en kuikens. Bindt om de rand wat stoer touw en klaar is jouw eigen creatie! Uiteraard is dit ook zeer origineel om kado te geven!

Déze bloemen staan het mooist in een glazen pot

Planten zoals de graslelie, rus en asparagus hebben bijzonder decoratieve takken, die u erg leuk in een glazen pot kunt laten zien. Andere bloemen die erg mooi staan in een glazen vaas, zijn o.a:

  1. Anthurium

  2. Tulp

  3. Krokus

  4. Vlinderorchidee

  5. Cyclaam

Glazen vazen en potten kopen

Overige potterie:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Plantenbakken