Bloeiende kamerplanten

Bloeiende kamerplant kopen

Bloeiende kamerplanten zijn een prachtige aanvulling in ieder interieur! Groene planten zijn prachtig, maar wat kleur is natuurlijk nog extra genieten. Je kunt de bloeiende kamerplanten mooi aanpassen aan je interieur of aan de kleuren van de bloemen. Denk bijvoorbeeld aan een woonkamer vol met bloeiende planten met witte bloemen! Of juist een hoek in de keuken met bloeiende tinten rood en roze! Zo hou je een éénheid in de sfeer van al het groen! Je kunt natuurlijk ook voor een bonte verzameling gaan. Kleur brengt vaak een lach op het gezicht!

Soorten bloeiende kamerplanten

Er zijn tal van soorten bloeiende kamerplanten die uw woning kunnen omtoveren tot een écht thuis. Wat dacht u van een mooie Bromelia, Vlinderorchidee of Hortensia? Of neem de populaire Anthurium! Het is over het algemeen bekend dat een bloeiende plant iets meer aandacht nodig heeft dan andere binnenplanten, maar vertrouw ons.. het is het meer dan waard! Stelt u zich eens een huiskamer voor zonder enkele bloem of plant? Sfeervol is dat in ieder geval niet. Laat u daarom inspireren door onze prachtige bloemen. Bekijk hieronder onze top 6 bloeiende planten.

 1. Anthurium of Flamingoplant 
  Natuurlijk staat op onze nummer 1 de Anthurium kamerplant! Deze prachtige binnenplant heeft de mooiste bloemen in de vorm van een bloemkerk en komen voor in veel diverse kleuren zoals wit, roze en oranje. U moet ook rekening houden met het feit dat de potgrond die u voor uw Anthurium gebruikt, altijd lichtelijk vochtig moet zijn. De Anthurium maakt van uw huis pas echt een gezellig thuis. 
   
 2. Gardenia of de Kaapse Jasmijn
  Een andere populaire kamerplant is de Gardenia of Kaapse Jasmijn. Deze mooie kamerplant kunt u herkennen aan zijn grote witte bloemen. Bovendien ruikt deze plant enorm lekker en houdt hij graag van een zonnig en warm plekje. Deze bloeiende kamerplant is relatief gemakkelijk te verzorging. Ideaal dus voor mensen zonder groene vingers. 
   
 3. Strelitzia of de Paradijsvogelplant 
  De sierlijke Strelitzia staat ook wel bekend als de paradijsvogelbloem, paradijsvogelplant of bird of paradise. Wanneer deze unieke plant in bloei staat, heeft hij prachtige bloemen in een verrassende en unieke kleurcombinatie. De strakke vormen maken dat deze kleurrijke verschijning mooi uitkomt in een design interieur.

    
   
 4. Medinilla magnifica
  Deze beauty mag natuurlijk écht niet in de lijst ontbreken, want deze ids geliefd bij velen... Tussen de hoge, sierlijke bladeren van deze plant groeien stengels waar prachtige roze bloemen aan zitten. De bloemen hangen omlaag, wat de plant een sierlijke uitstraling geeft. De kleur van de bloemen kan variëren van licht- tot donkerroze.
   
 5. Azalea
  Op zoek naar een vrolijke noot in huis? Dan bij je bij de Azalea aan het juiste adres! De bloemen van de azalea zijn er in diverse kleuren zoals rood, roze, wit en paars. Leuk weetje: volgens wetenschappelijk onderzoek zouden een paar azalea's in huis ervoor zorgen dat je concentratievermogen beter wordt! Leuk om te proberen als je thuis aan het werk bent!
   
 6. Cyclaam
  De cyclaam, of het alpenviooltje, is een erg opvallende plant! De bloemen van deze plant zijn er in de kleuren felroze, paars en felrood. Het lijkt haast alsof de bloemen als een soort vlinders boven op de plant zitten, en dat maakt de cyclaam een bijzondere plant die zeker de aandacht zal trekken in huis!

    

Hoe verzorg ik een bloeiende kamerplant?

Het verzorgen van uw bloeiende kamerplant is enorm belangrijk. Zo is het goed om te weten dat veel kamerplanten oorspronkelijk uit tropische of subtropische landen komen en het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Een Varen verdraagt bijvoorbeeld geen felle zon dus de standplaats is erg belangrijk. Een cactus daarentegen staat dolgraag in de zon; hoe warmer hoe beter! De meeste bloeiende kamerplanten houden van een lichte plaats, het liefst met de ochtendzon. Naast het regelmatig water geven, hebben ze in de bloeiperiode ook kamerplantenvoeding nodig en sommige planten zoals de Cyclaam, Kaaps viooltje, Hortensia's en Primula's zijn dol op een voetenbad. 

Een bloeiende kamerplant is gek op lauw gietwater, dus houd hier rekening mee bij het watergeven van uw bloeiende plant! U kunt uw kamerplanten ook eens trakteren op een lekkere sproeibeurt uit de plantenspuit of u kunt de planten tijdens een lichte regenbui lekker buiten zetten. Na het bloeien van uw plant, kunt u het beste het water geven terugbrengen naar 1 keer per week. Ook plantenvoeding is nu niet meer nodig voor uw plant. 

Het verpotten van een kamerplant, kunt u het beste in het voorjaar doen. Gebruik hiervoor altijd de juiste potgrond. Het is daarnaast ook altijd verstandig om de verzorgingstips door te lezen die bij uw kamerplant meegeleverd worden. Laat u eens inspireren in ons tuincentrum in Den Haag voor de mooiste planten. Ook voor groene kamerplanten, arrangementen en cactussen & vetplanten kunt u bij ons terecht! De Aloë vera is ook een populaire plant die bij ons in Den Haag verkrijgbaar is!

Dus woont u in de omgeving van Den Haag, Rijswijk, Wateringen, Loosduinen, Voorburg of Houtwijk? Kom dan langs tuincentrum Nieuw Hanenburg voor de mooiste bloeiende kamerplanten en andere woondecoratie

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten