Rozen en klimplanten

Rozen zijn er in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uitzichzelf niet hechten aan muren en pergola's. Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste is de Clematis en Hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterkgroeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en niet te vergeten de Blauwe regen.
 

Plan uw bezoek


 

Klimrozen kopen in Den Haag

Een klimroos is een tuinplant die heel rijkelijk bloeit de hele zomer lang! Klimrozen maken enorm lange ranken die zij zelf niet hechten en hierdoor hebben ze een beetje hulp nodig. Er zijn veel verschillende soorten klimplanten. Zo zijn er soorten klimplanten die een uitbundige bloei hebben in juni en juli, maar in ons tuincentrum vindt u ook de soorten die vanaf juni t/m de vorstperiode in volle bloei blijven staan. Een van de meest bekende soorten klimrozen is de ''New Dawn''. Dit is een wit-roze klimroos die veel sfeer met zich meebrengt in de tuin. Bovendien is het een sterke klimplant die doorbloeit, waardoor de klimplant opnieuw nieuwe scheuten en bloemen aanmaakt als de eerste bloeiperiode voorbij is. Zodra u last gaat krijgen van bladval door bijvoorbeeld regen, dan adviseren wij om de klimroos wat terug te nemen en de plant iets bij te mesten. Op die manier bloeit deze tuinplant weer heel gemakkelijk op. Na ongeveer drie á vier werken, zal deze weer in volle bloei staan. 

Clematis klimplant kopen 

Wist u dat de Clematis ook wel bosrak wordt genoemd? Het is een van de mooiste klimplanten die tot de ranonkelfamilie behoort. Verder bloeien de Clematis soorten over verschillende periodes in het jaar, Daarom is er voor ieder seizoen en iedere tuin een geschikte soort Clematis te vinden. 

Welke soorten Clematis zijn er?

Over het algemeen kunt u de klimplanten in drie groepen verdelen:

  1. De eerste groep bloeit in de periode van maart t/m mei
  2. De tweede groep bloeit in de vroege zomer van mei t/m juni
  3. De derde groep bloeit tussen juli t/m september

Grootbloemige & laatbloeiende Clematissen kopen

Een aantal voorbeelden van de eerste groep zijn de groenblijvende Clematis ‘Armandii’ soorten, vroegbloeier Clematis montana en de mooie Clematis ‘Alpina. De tweede groep klimplanten wordt ook wel grootbloemige clematissen genoemd. Enkele mooie klimplanten hiervan zijn: de blauwe Clematis ‘Multi Blue’, de roze bloeiende Clematis ‘Nelly Moser’ en paars bloeiende Clematis ‘The President’. De derde groep klimplanten behoort tot alle laatbloeiende clematissen. Denk hierbij eens aan: de paars bloeiende Clematis ‘Etoile Violette’ en Clematis ‘Jackmanii.

Clematis klimplant kopen in Den Haag

Populaire klimplanten vindt u bij ons tuincentrum in Den Haag

Populaire klimplanten zoals de Clematis, Hedera/Klimop, Toscaanse Jasmijn of andere (groenblijvende) klimplanten kunt u gemakkelijk uw tuin omtoveren met groene, bloeiende wanden van klimplanten. De Clematis klimplant komt voor in veel verschillende soorten, kleuren & vormen. Heeft u al een favoriet? Bijkomend voordeel: deze ruimtebesparende planten kunnen in bijna iedere tuin worden geplaatst:

  • Kleine tuinen
  • Patio
  • Balkon
  • Schuttingen
  • Grote hekwerken

Rozen als bodembedekker kopen

Een kleurrijke bodembedekker is enorm populair en daarbij zijn bodembedekkende struikrozen een hele mooie match. Als u deze struikrozen in een groepje aanplant, zullen zij de gehele zomer zorgen voor een gesloten geheel in de zomermaanden. Wist u dat bodembedekkende rozen heel erg sterkte en vooral makkelijke rozen zijn? Een klimroos bloeit met kleinere roosjes die in grote trossen aan de plant verschijnen. Verder is het snoeien van klimrozen heel erg simpel: u hoeft namelijk niet precies te werken en u kunt de struiken in het voorjaar simpelweg rond afknippen. Een van de populaire en mooiste vormen van een bodembedekkende roos is Rosa ‘The Fairy’.

Kom rustig langs in Den Haag om ons uitgebreide assortiment te bekijken

Ook voor bloembollen, heesters, eenjarigen, vaste planten en waterplanten kunt u bij ons gezellige tuincentrum terecht!

Plantenbakken

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten Den Haag