Plantenbakken

Bloempotten en plantenbakken kopen 

Dat doe je bij tuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag! Heb jij een tuinplant of kamerplant waar je een mooie plantenbak bij zoekt? Een mooie bloempot of plantenbak maakt het plaatje compleet! Op balkons, terrassen, in de tuin, maar ook in huis kan een plant in een plantenbak de sfeer positief beïnvloeden. De keuze in plantenbakken en bloempotten in ons tuincentrum is zeer divers. Geglazuurde potten hebben het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn vaak poreuzer dan de duurdere goed 'door gebakken' varianten. In de winter zou kan dus voor kunnen komen dat de goedkopere plantenbakken stuk vriezen. Daarom zetten veel mensen in de winter de terracotta potten beschut in de schuur.

 


 

Bloempotten en plantenbakken van diverse materialen

Smaken verschillen, daarom vind je bij ons vele verschillende plantenbakken. Elke plantenbak die wij verkopen verschilt in materiaal, vorm en hoogte. Tevens hebben wij plantenbakken die geschikt zijn voor binnen en voor buiten gebruik. Vaak hebben buitenpotten een gat onderin, zodat het overtollige water kan weglopen. Als je deze potten binnen zou willen gebruiken, dan is het dus verstandig om hier een bijpassende schotel onder te zetten, zodat er geen water uit de plantenpot loopt. Neem het zekere voor het onzekere en vraag gerust deskundig advies aan één van onze medewerkers.
 

 

 

Elho potterie

Elho is een uniek en innovatief Nederlands merk en familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het produceren van kunststof bloempotten en accessoires voor jouw huis en tuin. Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Elho, wat je kunt zien aan verschillende punten:
 

 1. Jaarlijks gebruiken ze 8.4 miljoen kilo plastic om hun design potten van te maken.
 2. Ze produceren 100% met energie van hun eigen windmolen.
 3. 80% van de gebruikte productie materialen bestaat uit gerecycled plastic.
 4. Ieder product wat ze maken is volledig recyclebaar.
 5. Het grootste deel van de ontwerpen en productie wordt in Nederland gedaan, Tilburg om precies te zijn. 
 6. Door de hoogstaande kwaliteit gaan de producten erg lang mee.

 Innovatie is een tweede belangrijke pijler. Zo zijn er bijvoorbeeld Elho bloempotten met een handig ingebouwd bewateringssysteem, hebben ze bloempotten op wieltjes (geen gesjouw meer) én zijn er zelfs bloempotten met verlichting ontwikkeld, voor dat extra stukje sfeer in de tuin! Er zijn bloempotten in verschillende vormen, bijvoorbeeld rond, vierkant, langwerpig of ovaal én ze zijn er om neer te zetten of om op te hangen. Die saaie schutting fris je zo in een mum van tijd op en ook voor het balkon zijn deze potten ideaal. Ze komen in veel verschillende kleuren, dus je zet met gemak je eigen sfeer neer met het uitgebreide assortiment. Wij zijn erg trots om dit mooie merk bij ons in het assortiment te hebben! Klik op de onderstaande collage voor meer info over Elho.

Mica plantenpotten


De Mica-collectie biedt woonaccessoires, waaronder een zeer uitgebreide collectie aan potterie, waarmee je je woning en tuin kunt omvormen tot een heerlijke plek. Mica Decorations biedt veelzijdige en innovatieve producten die zijn gemaakt van verrassende en aantrekkelijke materialen. Combineer en creëer naar hartenlust, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor binnen en buiten, in ontelbaar veel stijlen...

 

Floran bloempotten

Nog zo'n mooi Nederlands merk wat wij in het assortiment hebben zitten is Floran. Zij zijn toonaangevend in keramiek en glaswerk, waarbinnen zij altijd een goede basics collectie hebben, aangevuld met een meer uitgesproken trendcollectie. Zo zit er altijd iets bij voor ieder interieur! Benieuwd naar hun collectie? Je bent bij ons altijd van harte welkom!

Ter Steege potterie

Ter Steege, een Nederlands familiebedrijf, heeft als missie ‘Met passie zorgen voor een sfeervol en vertrouwd Thuis.’ Dat lijkt ons geen probleem als we hun prachtige collectie in de winkel hebben staan! Voor binnen en buiten, van uiteeinlopende materialen als keramiek, glas, betonlook, kunststof, terra cotta, steen en deels gerecycled! Een prachtige aanvulling binnen ons assortiment!

Daan Kromhout aardewerk bloem- en plantenpotten

Een familie bedrijf met de wortels in Nederlandse grond, gestart als groothandel voor de bloemisterij branche, maar inmiddels uitgegroeid tot krachtpatser met hun eigen aardewerk collectie. De collectie bestaat uit vazen, schalen en potten voor binnen en buiten. Alles met een prachtige herkenbare signatuur! Een merk wat we in ons assortiment moesten hebben, omdat het zo'n bijzondere aanvulling is.

Van der Gucht bloempotten

Expert in buitenpotterie met ook een aanvullende collectie voor de binnenpotterie. Inspirerend voor de binnen- en buitenruimte. Uiteraard verkrijgbaar bij ons in de winkel!

Onze merken plantenbakken

Zoals je hebt kunnen zien bieden wij diverse merken plantenbakken en bloempotten aan voor binnen en buiten. Ons stadatuincentrum is misschien niet zo groot als je zou verwachten, maar we hebben er wel een groot assortiment aan bloempotten en plantenbakken, waarbij de buitenpotterie afdeling behorlijk groot is! Naast de bekende merken als Mica en Elho verkopen wij ook minder bekende merken, zoals Daan Kromhout, Ter Steege, Floran en Van de Gucht. Uiteraard is tijdens de inkoop de kwaliteit het eerste waar wij op letten. Daarna komt het design aan de orde.

Wist je al dat wij door de grote vraag van jullie, ons assortiment aan terracotta potten zeer groot is?

De juiste plantenpot kiezen in 4 stappen

Stap 1: Het type pot kiezen

Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw plant op zijn best uit te laten komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

 • Standaard plantenpot

 • Planten standaard; hierbij zijn de standaard potten op een leuke standaard gezet, van de grond af. Zo kun je bijvoorbeeld perfect die lege hoek naast de bank gezellig inrichten met een mooie plantenstandaard met veel groen erop!
 • Planten hanger: deze zien we de laatste tijd steeds vaker, hangende plantenpotten. Heel erg leuk voor die wat legere hoekjes naast kasten om deze wat groen leven in te blazen!
 • Muur plantenpotten: deze worden direct aan de muur bevestigd, dus dit is weer een totaal andere uitstraling! 

Zo ziet je maar dat er diverse manieren zijn om thuis een heerlijke groene oase te creëeren.

 

Stap 2: Waterregeling

Ook hiervoor zijn er diverse opties:

 • 100% waterdichte potten. 
  Deze lekken geen water, wat erg makkelijk is in huis. Alleen is het wel van belang dat je jouw planten niet teveel water geeft! Als er overtollig water in de pot blijft staan, dan zal dit de plant aantasten.

 • Poreuze potten
  Deze potten zijn gemaakt van een doorlatend materiaal, waardoor er nooit water in de pot blijft staan. Dit betekent wel dat er een schotel onder de pot moet staan bij gebruik binnenshuis, om ervoor te zorgen dat er niets nat wordt.
 • Bloempotten met gat
  Hierbij geldt ook dat er een onderschotel gebruikt moet worden als deze binnen wordt neergezet. Buiten is dit uiteraard niet nodig.
 • Zelf watergevende bloempotten
  Ben jij degene die altijd vergeet om de planten op tijd water te geven? Dan zijn deze potten geschikt voor jou! Wij hebben potten in ons assortiment die een waterreservoir hebben, waardoor er iedere één tot twee weken pas een bijvul moment nodig is.

Stap 3: Maatkeuze

Als je de plant de ruimte wilt geven om te groeien, dan is het kiezen van de juiste potmaat van groot belang. Zet je de plant direct (zonder plastic plantenpot) in de bloempot, dan is een extra ruimte van 5 tot 10 cm gewenst. Ieder jaar of om het jaar mag de plant naar een bloempot van een maatje groter.

Stap 4: Vullen van de binnenpot

Komt de pot binnen te staan? Dan is het vullen wat belangrijker dan bij een buitenpot. De afwateringsmogelijkheden zijn van belang, zodat de plant niet constant in water komt te staan. Hoe kun je dit voorkomen?

 • Zet de plant met plastic groeipot in de plantenpot. Zo is er aan de onderkant altijd wat speling door de vorm van de binnenste groeipot.

 • Wil je de groeipot niet gebruiken, zorg dan voor een bodem van bijvoorbeeld hydrokorrels, schelpen of stukken scherven om wat ruimte te creëeren. Hier bovenop mag aarde komen met de plant.

Kom langs in ons stadstuincentrum voor de mooiste plantenbakken! Bekijk onze contactpagina voor de adresgegevens en openingstijden. Telefonisch meer info? Bel: 070 36 052 92