Aloë vera

De Aloë vera plant is een plant die zeker opvalt in uw huiskamer of hal. Het is een tropische vetplant met een medicinale werking. Kom langs in ons tuincentrum in Nieuw Hanenburg voor ons gehele assortiment Aloë vera kamerplanten.

Aloë vera als kamerplant

De Aloë vera plant staat natuurlijk bekend om zijn medicinale werking. Maar naast dat deze plant een helende werking heeft, staat deze ook hartstikke leuk in uw woonkamer. Het is een plant met een opvallend uiterlijk en is makkelijk te verzorgen. Het is misschien niet moeders mooiste, maar dat maakt hij weer goed doordat hij makkelijk te verzorgen is. Het liefst staat de Aloë vera op de vensterbank in de volle zon of in lichte schaduw. Het enige waar de Aloë vera plant niet goed tegen kan is de kou. Daarom is de Aloë vera een echte kamerplant die 's winters gewoon binnen hoort te staan. 

Geneeskrachten van de Aloë vera

Heb je een kleine brandwond? Of heb je na een zonnige warme dag wat verbrande plekken op je huid? Snijd dan een blad af en schraap met bijvoorbeeld een lepel het sap eruit. Dit kunt u uitsmeren over de pijnlijke plek. Ook is het mogelijk om een blad af te snijden, dan open te snijden en dan op de gevoelige huid te leggen. Dit sap verzacht de pijn en helpt met het helen van wonden. 

Aloë vera: een vetplant

U zult het misschien bijna vergeten, maar de Aloë vera is gewoon een vetplant. Deze plant slaat water op in de wortels, stengels en bladeren en heeft dus weinig water nodig. Het is beter om een vetplant eens per twee weken een grote plens water te geven dan elke dag een klein beetje. Zo geldt dat dus ook voor de Aloë vera. Deze plant hoeft niet besproeid te worden, van oorsprong is hij gewend om in een droge lucht te staan. Let op dat de Aloë vera een plant is die fel zonlicht kan verdragen, maar dat deze dan wel meer water gebruikt. De medewerkers in ons tuincentrum in Nieuw Hanenburg helpen u graag verder met de verzorging van uw Aloë vera. 

Aloe-vera-kamerplant-nieuw-hanenburg

Het verpotten van een Aloë vera

De Aloë vera planten groeien vrij snel, al helemaal in de breedte. Het is belangrijk dat deze kamerplant dan ook eens in de twee jaar wordt verpot. Het voorjaar is de beste periode om uw Aloë vera te verpotten. De beschadigingen aan de wortels worden dan hersteld. U kunt het beste een pot gebruiken die rond de twintig procent groter is dan de oude pot. De wortels krijgen dan ruimte genoeg om te groeien. 

Aloë vera kopen bij Tuincentrum Nieuw Hanenburg

Een mooie Aloë vera kamerplant kopen doet u bij Tuincentrum Nieuw Hanenburg. Wij hebben een ruim assortiment wat u niet zal teleurstellen. Mocht u vragen hebben over ons assortiment, kom dan langs of neem contact met ons op. Stadstuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag is zes dagen per week geopend, terwijl ons tuincentrum Hanenburg, ook in Den Haag, zeven dagen per week geopend is. Naast Aloë vera kamerplanten verkopen wij ook andere soorten kamerplanten zoals:

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten