Kerstbomen

Opzoek naar een winkel met echte kerstbomen in Den Haag? Tuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag is dé ideale plek voor de aankoop van een kerstboom. Op onze kerstafdeling vindt u alles om van uw Kerst een gezellig feest te maken, wij bieden u een ruim assortiment aan kerstbomen en kerstversiering. De echte kerstboom staat bekend om zijn frisse geur van dennenaalden en zorgt voor een aangename sfeer in uw huis. Decoreer de kerstboom met onze kerstversieringen zoals kerstballen en kerstfiguurtjes!

Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? De sparren zijn in twee families onder te verdelen: 

 • de Abies (zilversparren) 
 • en de Picea (sparren)

De Abies familie is wat duurder omdat deze twee keer zo langzaam groeien en van iets betere kwaliteit zijn. De Abies heeft zachte rechtopstaande naalden de Picea familie heeft meer hangende stekelige naalden. De zilverspar ziet er om die reden veel voller uit dan de gewone sparren, vandaar het prijskaartje. Of wilt u geen gedoe met naalden dan is een kunstkerstboom of houten kerstboom wellicht meer wat voor u!

kerstboom kopen: abies of de picea

Welke kerstboom past bij u?

De verzorging van kerstbomen

Met deze tips geniet u extra lang van uw "echte" kerstboom!

 • De kerstboom heeft tijd nodig om aan temperatuur verschillen te wennen. Het is niet de bedoeling de boom direct naar binnen te halen maar eerst even in een garage of schuurtje te plaatsen, zodoende zal de boom minder snel naalden verliezen
 • Plaats de kerstboom nooit naast een verwarming of andere warmtebron
 • Heeft u een boom met kluit, geef de kerstboom dan regelmatig water, zodra de boom in huis staat kunt u de boom gelijk een liter water geven
 • Geef de boom universele plantenvoeding, verkrijgbaar in ons tuincentrum

De verzorging van kerstbomen

De voordelen van een echte kerstboom

Sommige mensen zweren bij een echte kerstboom en anderen kunnen niet zonder hun kunstboom. Wij zien van beide de voordelen wel in en helpen u graag met dit lijstje met voordelen om zo het beste uw keuze te kunnen maken.

 1. Traditie van een kerstboom uitzoeken

  Het is wel echt een traditie geworden voor sommige gezinnen. In de periode na de Sint met zijn allen de auto instappen om een kerstboom te gaan halen, om deze vervolgens thuis gezamenlijk op te tuigen en versieren. Een echte dag die in het teken staat van de start van de kerstperiode! Vaak staat er tijdens het neerzetten van de kerstboom gezellige kerstmuziek op of kijken de kinderen ondertussen of na het optuigen naar een heerlijke kerstfilm. Als alles staat is het natuurlijk tijd voor warme chocolademelk of een grote kom met snert! Hmmm, laat de kerst maar komen!
 2. Geur van een echte kerstboom

  Er gaat natuurlijk niets boven de geur van een kerstboom in huis. Je ruikt de naalden en het frisse groen. Zo voelt alles nóg net wat meer kerst! Het leeft meer in huis met zo'n grote groene vriend... Een kunstboom ziet er prachtig uit, maar de geur ontbreekt vaak. Uiteraard is er ook een spuitbus met dennengeur mogelijk, maar of dit het wint van 'the real deal'... daar zijn de meningen over verdeeld!
 3. Ieder jaar variatie

  Het ene jaar wil je misschien wel uitpakken met een enorme boom en het andere jaar is het gepaster om een iets bescheider boompje in de hoek op een tafeltje neer te zetten. Als u een echte kertsboom kiest, kunt u ieder jaar de boom aanpassen aan de situatie en naar waar u zin in heeft. Met een kunstboom kies je natuurlijk voor een langere periode voor een bepaalde afmeting, maar bij een echte boom is hier meer variatie mogelijk.

De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken! Vragen? Neem gerust contact met ons op!

T. 070 36 052 92

E. [email protected]

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst