Kerstbomen

Opzoek naar een winkel met echte kerstbomen in Den Haag? Tuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag is dé ideale plek voor de aankoop van een kerstboom. Op onze kerstafdeling vindt u alles om van uw Kerst een gezellig feest te maken, wij bieden u een ruim assortiment aan kerstbomen en kerstversiering. De echte kerstboom staat bekend om zijn frisse geur van dennenaalden en zorgt voor een aangename sfeer in uw huis. Decoreer de kerstboom met onze kerstversieringen zoals kerstballen en kerstfiguurtjes!

Soorten kerstbomen: de verschillende families

Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? De sparren zijn in twee families onder te verdelen: 

  • de Abies (zilversparren) 
  • en de Picea (sparren)

De Abies familie is wat duurder omdat deze twee keer zo langzaam groeien en van iets betere kwaliteit zijn. De Abies heeft zachte rechtopstaande naalden de Picea familie heeft meer hangende stekelige naalden. De zilverspar ziet er om die reden veel voller uit dan de gewone sparren, vandaar het prijskaartje. Of wilt u geen gedoe met naalden dan is een kunstkerstboom of houten kerstboom wellicht meer wat voor u!

kerstboom kopen: abies of de picea

De verzorging van kerstbomen

Met deze tips geniet u extra lang van uw "echte" kerstboom!

  • De kerstboom heeft tijd nodig om aan temperatuur verschillen te wennen. Het is niet de bedoeling de boom direct naar binnen te halen maar eerst even in een garage of schuurtje te plaatsen, zodoende zal de boom minder snel naalden verliezen
  • Plaats de kerstboom nooit naast een verwarming of andere warmtebron
  • Heeft u een boom met kluit, geef de kerstboom dan regelmatig water, zodra de boom in huis staat kunt u de boom gelijk een liter water geven
  • Geef de boom universele plantenvoeding, verkrijgbaar in ons tuincentrum

De verzorging van kerstbomen

De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag om de perfecte boom uit te zoeken! Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kerst