Vaste planten

Opzoek naar vaste planten in Den Haag? Dan moet u zeker ons knusse stadstuincentrum in de Bomenbuurt bezoeken. Iedere week weer verse planten van de veiling, het aanbod is uiteraard afhankelijk van het seizoen. 

Vaste planten: wat zijn dat?

Vaste planten zijn planten die ieder jaar weer opnieuw terug komen. In de herfst sterven deze planten af, maar in het voorjaar komen zij weer mooi op. Vaste planten kunnen mooi afgewisseld worden met éénjarige planten, zo krijgt u een wisselend geheel met een vaste basis. Zo brengt u ieder jaar opnieuw weer een nieuwe sfeer of nieuwe kleur in uw tuin aan. In de zomermaanden heeft stadstuincentrum Nieuw Hanenburg en Tuincentrum Hanenburg een ruim aanbod aan vaste planten van een groter formaat. 

Aanbod vaste planten

Het aanbod vaste planten dat wij hebben in ons stadstuincentrum in Den Haag is gevarieerd. Het is seizoensgebonden, wat betekent dat wij ieder seizoen een ander aanbod hebben aan vaste planten. Wij verkopen verschillende soorten vaste planten, waaronder:

  • Geranium
  • Klaproos
  • Anemoon

De Geranium is weer helemaal hip. Op uw terras of in uw tuin zal de Geranium u een fleurige zomer bezorgen. U kunt bij Tuincentrum Nieuw Hanenburg terecht voor Geraniums in allerlei verschillende kleuren. De Klaproos is een vaste plant die van mei tot en met juli zal bloeien in uw tuin. Het is een mooie plant, die ook nog eens uit zichzelf zaait. Doordat de Klaproos uit zichzelf zaait, zal deze na een bepaalde periode nog meer in uw tuin opduiken. De Anemoon is een vaste plant die in verschillende kleuren en soorten te koop is. Sommige soorten verschillen van bloeitijd, terwijl andere alleen verschillen qua kleur. Wat zeker is: de Anemoon brengt weer kleur in uw tuin! 

Verzorging vaste planten

De verzorging van vaste planten is bij iedere plant verschillend. Sommige vasten planten staan liever in de zon, terwijl andere de voorkeur geven aan halfschaduw. Het is dan ook van belang dat u altijd de meegeleverde verzorgingstips van de vaste planten leest. Hierin staat precies de informatie die u nodig heeft om de vaste plant zo goed mogelijk te kunnen verzorgen. Over het algemeen moeten vaste planten terug gesnoeid worden in de lente. Om de bloei van de vaste plant te verlengen, kunt u ook na de bloei de plant nog een keer snoeien. Op deze manier bloeien de vaste planten maar liefst twee keer. 

Het hele jaar door genieten van de tuin

Vaste planten vormen in zekere zin de basis van de tuin, omdat deze niet per seizoen wisselen en in principe ook dezelfde plaats behouden. Wat echter wel verschilt, is hun verschijningsvorm in de verschillende seizoenen. Er zijn namelijk wintergroene en winterharde vaste planten, die hun blad behouden, óf het blad verliezen maar wel weer gaan uitlopen na de winter. Door de juiste combinatie te maken voor de verschillende seizoenen is er altijd iets moois te zien in de tuin. Van een prachtige bloemenzee in de zomer tot aan een mooie donkerrode gloed in de herfst. Wilt u graag advies bij het uitkiezen van vaste planten voor een mooie groene tuin in ieder seizoen? Vraag ons team dan gerust om meer informatie, dan voorzien wij u graag van een persoonlijk advies!

Zomerbloeiende vaste planten

Voor veel bloeiende vaste planten is de zomer een piekmoment. In juni en juli laten veel vaste planten hun bloemen zien. Met zomerbloeiende vaste planten kun je de mooiste kleurcombinaties maken. Denk bijvoorbeeld aan een oase van zachte kleuren die prachtig bij elkaar passen. Combineer het zachtroze van een Zeeuws Knoopje met de beige tinten van een Coreopsis. Of laat door de hele tuin de kleur blauw terug komen met een combinatie van Aconitum, de Akelei en Campanula. Zomerbloeiende vaste planten geuren en kleuren en geven sfeer en karakter aan uw tuin. Bekijk ons assortiment op de website en laat u inspireren. Of kom langs in een van onze vestigingen in Den Haag waar wij u graag adviseren over zomerbloeiende vaste planten. 

Vaste planten kopen in Den Haag

Wilt u meer weten over ons aanbod vaste planten bij tuincentrum Nieuw Hanenburg? Kom dan langs bij één van de twee vestigingen in Den Haag. Ons tuincentrum in de bomenbuurt is zes dagen per week geopend en onze vestiging aan de Groen van Prinstererlaan is zeven dagen per week geopend. In de zomer hebben wij een ruim aanbod grote vaste planten, zo kunt u snel en gemakkelijk lege plekken in de tuin opvullen. Heeft u vragen over ons aanbod dan kunt u ons altijd bellen op: 070 36 052 92. Ook bent u natuurlijk van harte welkom bij een van onze vestigingen in Den Haag; ons personeel staat graag voor u klaar!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten Den Haag