Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Zet u ze in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen. De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin maar in het najaar moeten ze naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden. Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals Bieslook en Munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op onze kruidenafdeling staan ook alle kruiden kant en klaar in pot.
 

Plan uw bezoek


 

Perkplanten en eenjarige planten verzorging

Door het kopen van een eenjarige plant, kunt u maandenlang genieten van bloeiende bloemen in de tuin. Denkt u maar aan de prachtige Lobelia, Petunia en Viooltjes. U kunt deze tuinplanten kopen in veel verschillende vormen, kleuren en maten. Qua verzorging van een eenjarige plant, heeft u niets te klagen. Eenjarige planten hebben vaak alleen een beetje water nodig zodat u tot aan de herfst van de plantjes kunt genieten!

Eenjarige planten voor de schaduw

U zult er van opkijken hoeveel van onze eenjarige tuinplanten gemaakt zijn om te presteren in de schaduw. Een perkplant heeft veel energie nodig en daar lijkt zonlicht onmisbaar bij, maar ze zijn er tóch degelijk. Welke tuinplanten kunt u dan het beste in de schaduw plaatsen?

  1. Browallia americana (Struikviooltje)

  2. Begonia (Perkbegonia, Zaaibegonia)

  3. Impatiens (Vlijtig Liesje)

Petunia kopen als perkplant

Perkplanten.. welke moet u kiezen?

Er zijn tal van verschillende eenjarige planten waar u uit kunt kiezen. Wilt u liever een eenjarige plant met paarse bloemen? Blauwe bloemen? Of toch roze? Om het voor u iets gemakkelijker te maken, lichten we vandaag drie eenjarige tuinplanten toe. De Geranium, Petunia en het Afrikaantje. 

Geranium kopen

De Geranium is terug van weggeweest! Denk aan de Geranium rozanna, Geranium biokova en de Geranium phaeum. Onze Geranium's zijn te koop in vrolijke, bonte, felle én zachte kleuren. De Geranium vormt dankzij zijn grote, ronde bloemen een echte eyecatcher in uw tuin of op het balkon. Deze perkplant staat graag in de zon in grotere potten en bakken bij u thuis. Of u nu een rode, paarse of roze Geranium wilt kopen, u gaat het allemaal vinden bij tuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag.

Petunia kopen

Wie kent de populaire terrasplant niet.. de Petunia! De Petunia is een perkplant die vanaf april begint te bloeien tot aan de eerste vorst. En ze zijn er in oneindig veel soorten en maten. Bij ons tuincentrum vindt u het grootste assortiment Petunia’s, zo kunt u dus eindeloos combineren!

Perkplanten en eenjarige planten kopen

Afrikaantjes kopen

Bent u op zoek naar een langbloeiende tuinplant? Dan is het Afrikaantje de ideale match voor u. Ook deze perkplant is verkrijgbaar in veel verschillende soorten in diverse kleuren. Wist u dat een tuin vol Afrikaantjes, heel effectief kan zijn om kattenbezoeken tegen te houden? Als u de tuinplant zo lang mogelijk wilt laten bloeien, dan raden wij u aan om regelmatig de uitgebloeide bloemen weg te halen. Nog een andere tip: Afrikaantjes jagen luizen weg, dit maakt ze perfect voor onder de rozenstruik!

Populaire perkplanten en eenjarige planten van het moment

We trappen het seizoen maar al te graag af met veel kleur in de tuin en op het balkon. Perkplanten, ook wel eenjarige planten, zijn daarvoor de ideale match. Populaire perkplanten van het moment die kleur in de tuin brengen zijn:

  • Luciverplant
  • Bacopa (tapijtbloem)
  • Leeuwenbek
  • Dahlia
  • Cyclaam

Ook voor andere tuinplanten zoals vaste planten, bloembollen, heesters, rozen en waterplanten bent u bij ons tuincentrum in Den Haag aan het juiste adres. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten Den Haag