Terracotta

Een mooie terracotta pot vind je bij tuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag. Ons potterie assortiment bestaat uit traditionele ronde terracotta potten tot aan strakke, moderne buitenpotten van lichtgewicht. Bent u toe aan wat verandering in huis? Kies dan eens voor een hippe binnenpot uit onze nieuwste collectie. Mix & matchen erop los!

Terracotta bloempotten kopen 

Een terracotta pot heeft de originele bloempot kleur van klei. Deze populaire bloempotten van terracotta zijn rood gebakken aardewerken van klei en zijn ongeglazuurd. Dit betekent dat ze dus niet bewerkt zijn met een andere kleur. Terracotta is Italiaans en betekent letterlijk: ‘gebakken aarde’, daarom noemen wij het hier in Nederland en omstreken ook wel aardewerk. Een terracotta pot heeft een mooie, natuurlijke uitstraling en past daarom in ieder interieur. Wist u dat een terracotta pot zowel binnen als buiten kan staan? Doordat de bloempot de wortels kan beschermen tegen vrij lage temperaturen, kan u deze gewoon buiten plaatsen. In ons tuincentrum in Den Haag, vindt u een ruim aanbod aan terracotta bloempotten. De potten zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, zo hebben we potten van 18 centimeter hoog tot zelfs 40 centimeter hoog en alles daar tussenin. De meest populaire bloempotten van terracotta in ons tuincentrum zijn:

  • Terracotta pot 50 cm
  • Terracotta pot grijs 
  • Terracotta potjes mini

Terracotta potjes groot en mini kopen

Voor het mooiste aanbod van grote én mini terracotta potjes, bent u bij tuincentrum Nieuw Hanenburg aan het juiste adres. Terracotta staat bekend om het creëren van mediterrane sferen in uw huis, uw kantoor of in uw achtertuin. Omdat terracotta potten van een natuurlijk product zijn gemaakt, heeft het de eigenschap om water op te nemen. Als u gek bent op grote en kleine cactussen dan is een terracotta pot voor u de juiste keuze, want dit type kamerplant doet het enorm goed in terracotta potten. Wij bieden veel diverse maten bloempotten van terracotta aan: breed, hoog, smal en laag. Zo is er altijd wel een bloempot te vinden voor uw favoriete plant. Daarnaast doen ook mediterrane planten het enorm goed in deze prachtige natuurlijke bloempotten. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld ook gaan voor een pilea in terra cotta pot. Dit is een prachtige plant met bijpassende pot die mooi zal staan in uw woonkamer of tuin.

Tuincentrum Den Haag, nabij Vogelwijk, Scheveningen, Segbroek, Houtwijk en Duindorp.

Creatief met terracotta potten

Je kunt de potten natuurlijk gebruiken, precies zoals ze zijn, maar...er zijn ook vele mogelijkheden op het creatieve vlak! Vind je het leuk om eens de handen uit de mouwen te steken en je creativiteit de vrije loop te laten? Dan hebben wij wat leuke inspiratie voor jou!


images via coolcrafts, homedit, theurbanlist

Wat dacht je bijvoorbeeld van het idee om de pot te beplakken met stroken kant! Zo krijgt je mediterrane pot een romantische look en misstaat hij niet in een ibiza sfeertje of boho stijltje in huis of tuin! Je kunt je potten ook beschilderen, in het voorbeeld hierboven bijvoorbeeld met delen wit, zodat je een éénheid in je potten krijgt. Je kunt natuurlijk ook met kleur aan de slag met strepen, stippen of misschien wel een paisley print! Heb je nog wat oude tegels liggen, dan is het beplakken met mozaïk effect natuurlijk ook een origineel idee!

images via: seasons, the chalkboardmag, homeli

Een terracotta pot die je niet meer gebruikt, kun je altijd omtoveren tot een schattig vogelhuisje! Als je de voorkant dichtmaakt met een plaatje hout, er een 'deurtje' in zaagt en eventueel een 'buitenbankje voor maakt, ziet dat er natuurlijk erg uitnodigingd uit voor onze gevederde vriendjes. Gebruik je terracotta potten voor je kruiden? Heb je er dan al eens aan gedacht om ze te beschilderen met krijtbordverf? Zo kun je erop schrijven wat erin zit en kun je ze keer op keer hergebruiken! Wat veel mensen niet weten is dat terracotta ook het ideale materiaal is om als kachel te fungeren! Mocht je dus buiten zitten in de nazomer óf binnen met een kapotte verwarming, dan is de omgekeerde terracottapot op een warmtebron de ideale oplossing om snel warmte te verspreiden! Het enige waar je op moet letten is: er moet een gat in de bodem van de pot zitten én je mag de warmtebron niet afsluiten. Er moet lucht bij kunnen. Een omgekeerde pot op het gasfornuis, werkt bijvoorbeeld prima of een waxinelichtje in een houdertje (zolang je deze niet afsluit.

Plant in terracotta pot 

Bij ons vindt u meer dan alleen terracotta bloempotten, wij bieden ook bloempotten van onder andere glas, keramiek, kunststof, mandwerk & zink aan. Voor ieders smaak en interieurstijl zijn weer andere bloempotten geschikt. Onze kunststof bloempotten zijn er in verschillende soorten maten, net zoals de bloempotten van keramiek en glas. De vazen van kunststof zijn in vele kleuren te verkrijgen in ons gezellige tuincentrum in Den Haag. Als u vragen heeft over onze producten dan kunt u altijd contact met ons opnemen door ons te bellen of ons een e-mail te sturen. 

Dus woont in nabij Vogelwijk, Scheveningen, Segbroek, Houtwijk en Duindorp? Kom dan gezellig langs!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Plantenbakken