Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Cyclaam, familie van de Primulaceae. De bloemkleur is roze en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 17 cm. (36 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet vrij droog en kalkhoudend zijn. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Ben je op zoek naar Cyclamen coum? De Cyclamen coum is ook wel bekend als Cyclaam. Deze Primulaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 15 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Cyclamen coum? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Cyclaam Wetenschappelijke naam: Cyclamen coum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cyclamen Familie: Primulaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee