Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Japanse berberis, familie van de Berberidaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn purperrood. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Ook voor en heg te gebruiken. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana'? De Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' is ook wel bekend als Japanse berberis. Deze Berberidaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 100 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Japanse berberis Wetenschappelijke naam: Berberis thunbergii 'Atropurpurea Nana' Type plant: Heester
  • Geslacht: Berberis Familie: Berberidaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Paars, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee