Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Chocoladewingerd, familie van de Lardizabalaceae. De bloemkleur is purperbruin en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze heester is ca. 800 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Klimplant, heeft een decoratieve vorm. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje uit de volle zon. Dus bij voorkeur in gefilterd licht van andere planten. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Ben je op zoek naar Akebia quinata? De Akebia quinata is ook wel bekend als Chocoladewingerd. Deze Lardizabalaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 800 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Akebia quinata? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Chocoladewingerd Wetenschappelijke naam: Akebia quinata Type plant: Heester
  • Geslacht: Akebia Familie: Lardizabalaceae Bloemkleur: Bruin, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 800 Giftig: Nee