Bewatering toptips voor warme dagen

Bewatering toptips voor warme dagen

Er komt dit weekend een hittegolf aan, waar we ons goed op kunnen voorbereiden met wat extra tips op het gebied van bewatering. We helpen u graag met onderstaande tips!

Voorkom uitdroging van planten met warm weer

's Zomers lopen de temperaturen in ons land soms hoog op, wat een negatieve invloed kan hebben op onze geliefde tuinen. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat onze planten niet uitdrogen. Om dit te voorkomen, is het van groot belang om uw planten tijdig en voldoende water te geven.

  • Een goede richtlijn is om uw planten water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.
  • Daarnaast is het belangrijk om voldoende water te geven. Geef uw planten een diepe watergift, zodat het water goed doordringt in de wortels. Een oppervlakkige watergift kan ervoor zorgen dat het water niet diep genoeg doordringt, waardoor de wortels niet optimaal worden gehydrateerd.
  • Een andere handige tip is om uw planten 's ochtends vroeg water te geven. Aan het begin van de dag is de temperatuur meestal wat lager, waardoor het water minder snel verdampt. Bovendien hebben de planten dan voldoende tijd om het water op te nemen voordat de zon op zijn felst schijnt.
  • Naast het geven van voldoende water, kunt u ook overwegen om een mulchlaag rondom uw planten aan te brengen. Mulch helpt de grond vochtig te houden en beschermt tegen verdamping. Dit is een effectieve manier om waterverlies te verminderen en de planten te beschermen tegen uitdroging.

Kortom, het is van groot belang om uw planten tijdens de zomermaanden goed te verzorgen en uitdroging te voorkomen. Door regelmatig water te geven, voldoende water te geven, op de juiste momenten water te geven en eventueel mulch toe te passen, zorgt u ervoor dat uw tuin gezond en levendig blijft, zelfs tijdens de hitte van de zomer.

Water besparen in de tuin met 3 handige tips

  • Gebruik mulch: Een effectieve manier om water te besparen is door het aanbrengen van een mulchlaag rondom planten. Mulch helpt de grond vochtig te houden, vermindert verdamping en onderdrukt onkruidgroei. Hierdoor hoeft u minder vaak water te geven en bespaart u water.
  • Kies voor waterzuinige beplanting: Selecteer planten die goed gedijen in uw specifieke klimaat en die minder water nodig hebben. Dergelijke planten zijn vaak droogtebestendig en kunnen beter omgaan met periodes van weinig neerslag. 
  • Gebruik regenwater: Maak gebruik van regenwater om uw planten water te geven. Plaats regentonnen of een regenwatersysteem om regenwater op te vangen. Dit water gebruikt u vervolgens om de tuin te besproeien, in plaats van drinkwater te gebruiken. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend.