Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Helmbloem, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is azuurblauw en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkvrij en stenig zijn (kalkvrij split door de bodem werken) en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Ben je op zoek naar Corydalis flexuosa 'P?re David'? De Corydalis flexuosa 'P?re David' is ook wel bekend als Helmbloem. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 20 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Corydalis flexuosa 'P?re David'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Helmbloem Wetenschappelijke naam: Corydalis flexuosa 'P?re David' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Corydalis Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot neutraal Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee