Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Blauwe monnikskap, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is wit + roze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Geeft een goede snijbloem.

Ben je op zoek naar Aconitum napellus 'Rubellum'? De Aconitum napellus 'Rubellum' is ook wel bekend als Blauwe monnikskap. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 125 centimeter. Wil je meer informatie ontvangen of tips over deze Aconitum napellus 'Rubellum'? Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Belangrijk om te weten: niet alle planten in deze groenencyclopedie zijn (op elk moment) in ons tuincentrum verkrijgbaar.

  • Nederlandse naam: Blauwe monnikskap Wetenschappelijke naam: Aconitum napellus 'Rubellum' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aconitum Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Roze, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee