Tuinplanten

Bent u opzoek naar tuinplanten in Den Haag? In ons stadstuincentrum zult u dan zeker slagen! Wij hebben iedere week vers perkgoed van de veiling. Het aanbod is dan ook seizoensafhankelijk. 

Onderverdeling tuinplanten in ons tuincentrum in Den Haag

Wij proberen het voor u als klant zo makkelijk mogelijk te maken door de vaste planten onder te verdelen in verschillende segmenten. Zo zijn er:

  • Schaduwplanten
  • Water- en moerasplanten
  • Planten die graag in de volle zon staan

Op het plantetiket staat vaak aangegeven op wat voor plaats de plant in de tuin moet staan. Daarnaast hoe hoog de plant zal groeien hoewel dat ook afhangt van de grondsoort waarin de plant geplant wordt en de plek die de plant in de tuin krijgt. Vaste planten zijn planten die ieder jaar weer bloeien groen kleuren en soms ook nog bloeien. Eenjarige planten zijn planten die eigenlijk hun hele levencyclus in één jaar doorlopen. De zaden zullen ontkiemen, de plant zal groeien en bloeien en sterft in de winter door de vrieskou weer af. 

Overal groen

Verzorging tuinplanten in Den Haag

Door de tuinplanten voldoende voeding te geven, worden de bloemen feller van kleur en de planten zullen meer bloemknoppen ontwikkelen. De bladeren van de plant zullen groener worden en de plant zal beter groeien. Bovendien zullen de planten minder vatbaar zijn voor ziektes en plagen. Kortom de planten zien er beter uit en gaan ook nog eens langer mee. Onze medewerkers in ons tuincentrum te Den Haag adviseren u graag over de passende planten voeding en de hoeveelheid water die geschikt is voor de tuinplant van uw keuze. Daarnaast is de standplaats van grote invloed. Iedere plant heeft verschillende posities waarin ze het beste tot hun recht komen qua zonlicht en schaduw. Ook de grondsoort en indien nodig de verrijking daarvan spelen mee voor de gezondheid van de plant. Als u een nieuwe plant uitkiest, staat er vaak aangegeven wat de geschikte positie en specifieke wensen van de plant zijn, maar uiteraard kunt u ons hierbij ook altijd om hulp vragen!

 

Combinatie vaste tuinplanten en éénjarige planten

Eénjarige perkplanten zijn goed te combineren met vaste planten. De juiste combinatie van kleuren, hoogtes en groottes zorgen voor het meest prachtige resultaat. Ook valt er na te denken bij de combinaties of u meer vlinders en of bijen zou willen aantrekken in uw tuin. Onze medewerkers kunnen u hierin goed adviseren. Zomerbloeiers zoals margrieten, petunia's en garaniums gaan in principe één jaar mee. Zo kunt u elk jaar weer een beetje met nieuwe combinaties spelen. Met éénjarige planten is het nog wel eens mogelijk ze nog een jaar mee te laten gaan door ze vorstvrij op te slaan. Komt u er niet uit of wilt u meer weten, wij geven u graag advies kom langs in ons tuincentrum in Den Haag of bel ons op: 070 36 052 92. Bekijk op onze contact pagina de openingstijden en verdere contactgegevens. Wij helpen u graag met een beplantingsplan of andere vragen. Graag tot ziens!

Wij helpen graag!