Top 4 grote kamerplanten

Top 4 grote kamerplanten

Grote kamerplanten zijn helemaal hip. Deze ‘Urban Jungle’ is behalve mooie decoratie ook nog eens functioneel. Grote kamerplanten regelen namelijk ook de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit in je huis. Daarnaast zijn de meeste kamerplanten makkelijk in het onderhoud. Ideaal dus!

Ter inspiratie hebben we hier een top 4 grote kamerplanten.

  1. Cactus (Euphorbia ingens)
  2. Lepelplant (Anthurium)
  3. Olifantsoor (Alocasia Calidora)
  4. Bananenplant (Musa dwarf)

Cactus (Euphorbia ingens)

Door dat deze cactus recht omhoog groeit is deze kamerplant is ideaal voor kleinere ruimtes. In de vrije natuur kan deze plant uitgroeien tot een echte boom maar in een pot is de cactus te beperken tot een grote kamerplant. Zoals een echte cactus heeft de Euphorbia ingens weinig water nodig doordat deze water vasthoud in zijn wortelstelsel. Deze kamerplant wilt graag in de zon staan. Dan zal de Euphorbia ingens het snelst groeien.

Lepelplant (Anthurium)

Deze kamerplant past in ieder interieur. Het glimmende groene blad, kleurige schutbladeren en fleurige kolf zorgen voor een vrolijk aanzicht. De kleuren van de schutbladeren kunnen verschillen van roze of wit tot oranje. Het is onmogelijk om daar niet vrolijk van te worden.
De lepelplant houd niet van direct zonlicht en geeft aan wanneer hij water nodig heeft. Dan gaan de stengels hangen. Giet er een beetje water en in en na een uurtje staan de stengels weer rechtop! Deze kamerplant heeft ook luchtzuiverende kwaliteiten!

Olifantsoor (Alocasia Calidora)

De olifantsoor heeft zijn naam te danken aan de vorm van het blad. Deze zijn groot, groen en in de vorm van een olifantsoor. Deze zijn tekenend voor deze grote kamerplant. De grote groene bladeren in combinatie met hoge gladde stengels geeft deze kamerplant een gestileerd uiterlijk. Deze plant houd van een vochtige omgeving maar geeft ook aan wanneer je hem te veel water geeft. Dit doet de olifantsoor door middel van ‘transpireren via zijn bladeren. Dit wordt ook wel Guttatie genoemd. Dit stopt wanneer je deze grote kamerplant minder water geeft. Ideaal voor mensen zonder groene vingers.

Bananenplant (Musa dwarf)

Door zijn grote bladeren is de bananenplant een populaire kamerplant. Deze plant zorgt voor tropische sferen in huis. Met prachtige langwerpige groene bladeren zorgt deze kamerplant voor veel groen in huis. Door de schijnstam van de bananenplant wordt deze ook wel bananenboom genoemd. De nieuwe bladeren klappen vanuit het midden open en zorgen er voor dat het lijkt alsof deze kamerplant een dikke stam heeft.
Let op: deze plant heeft meer verzorging nodig dan de andere top 5 kamerplanten. De bananenplant houd niet van tocht en de kluit mag niet uitdrogen. Regelmatig water geven is dus zeker van toepassing bij deze plant.

Opzoek naar een grote kamerplant? Kom langs in ons tuincentrum voor een groot assortiment kamerplanten. Onze medewerkers adviseren je graag over de verschillende planten en welke kamerplant het beste bij je past!