Top 5 zomerbollen

Top 5 zomerbollen

Nu de lente zijn intrede doet is dit ook hét moment om zomerbollen te planten. Zomerbloeiende bloembollen plant je namelijk pas ná de laatste vorst. Zodra er geen vorst meer wordt voorspeld. In deze blog delen we onze top 5 zomerbollen, die je uiteraard in ons tuincentrum in Den Haag kunt vinden!

Lees meer over zomerbollen

Zomerbollen top 5

  1. Dahlia: De Dahlia is de koningin van de zomerbollen en is verkrijgbaar in vele kleuren en vormen. Van grote enkelvoudige bloemen tot kleine pompon vormen, deze bloem biedt veel variatie. Plant ze in de volle zon voor de beste resultaten en geniet van de kleurrijke bloemen de hele zomer lang.
  2. Begonia: Begonia's zijn veelzijdige zomerbollen die zowel in de tuin als in containers kunnen worden geplant. Deze bollen zijn er in vele kleuren en maten, en hun opvallende bloemen zorgen voor een geweldig kleurenspektakel. Plant ze in de schaduw of halfschaduw voor de beste resultaten.
  3. Lelie: De lelie is een elegante en klassieke zomerbol die vaak wordt gebruikt als snijbloem vanwege zijn lange stelen en heerlijke geur. Deze bollen zijn er in vele kleuren en maten en kunnen worden geplant in de volle zon of halfschaduw.
  4. Calla: De Calla is een elegante en verfijnde zomerbol die vaak wordt gebruikt in bruidsboeketten vanwege zijn unieke vorm en elegante uitstraling. Plant ze in de volle zon of halfschaduw en geniet van hun opvallende bloemen.
  5. Gladiool: De gladiool is een opvallende zomerbol met spikes van prachtige bloemen in vele kleuren. Deze bollen zijn gemakkelijk te planten en te verzorgen en doen het goed in de volle zon. Gebruik ze in borders of als snijbloem voor een kleurrijke toevoeging aan uw tuin.

Tips bij het planten van zomerbollen

  • Kies de juiste locatie: Zomerbollen houden van zonlicht, dus kies een locatie in je tuin die minstens zes uur zonlicht per dag krijgt. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is en niet te vochtig.
  • Bereid de grond voor: Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo diep is als de hoogte van de bol en voeg wat compost toe aan de grond. Meng de compost goed door de grond om ervoor te zorgen dat de bollen voldoende voedingsstoffen krijgen.
  • Plant de bollen: Plaats de bol met de punt omhoog in het gat en bedek deze met aarde. Druk de grond zachtjes aan om ervoor te zorgen dat de bol goed vastzit.
  • Water geven: Geef de bollen direct na het planten water om ervoor te zorgen dat de grond vochtig is. Geef daarna regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.
  • Onderhoud: Verwijder uitgebloeide bloemen om ervoor te zorgen dat de plant energie kan gebruiken voor het produceren van nieuwe bloemen. Als de stengel bruin wordt, kun je deze afsnijden.