Bloembollen

September en oktober zijn de maanden om de bloembollen die in de lente bloeien de grond in te doen. Zodoende steken de bloembollen in de lente de kop weer op, en zijn ze terug van weg geweest! U kunt ze zelf in de grond stoppen, met als beloning een kleurrijk voorjaar in de tuin. Lukt dat niet op tijd, niet getreurd, want ons tuincentrum te Den Haag verkoopt ook gewoon bloembolletjes op pot.  De oplossing! Zo maakt u het makkelijk en snel gezellig in huis & tuin! En u bent dan nooit te laat om alsnog te genieten van bloembolletjes of u nu opzoek bent naar lentebloeiers of zomerbloeiers! In ons knusse tuincentrum in Den Haag verkopen we diverse bloembollen in potjes. Het aanbod hangt natuurlijk af van het seizoen.

 

Amarylissen bloembollen met de mooiste bloemen

De amaryllis bloembol is fantastisch om uw woonkamer mee op te fleuren! De amaryllis (Hippeastrum) is gemakkelijk in bloei te krijgen en heeft bijna geen verzorging nodig. De Amaryllis wordt ook wel eens de no-water plant genoemd. De rode en witte bloemen zijn het meest bekend, maar er zijn ook meerkleurige, kleinbloemige en dubbelbloemige amaryllissen. De bloembollen kunnen wel een doorsnede van meer dan 20 centimeter hebben. Even een tipje van de sluier, hoe groter de bloembol, hoe meer kans op meer bloemstelen en dus op meer bloemen uit één bol. In de regel is de Amaryllis bij ons op het tuincentrum vanaf 1 november te krijgen! Ze bloeien behoorlijk lang, omdat de bloemen na elkaar opengaan. Tip van onze medewerkers: de beste bollen hebben vleesachtige wortels!

 

 

Tulpenbollen

Bij ons tuincentrum vindt u (in het seizoen) tulpenbollen in verschillende soorten. De bollen voor tulpen plant u in het najaar, idealiter rond oktober. Tulpenbollen plant u het liefst op een plek in de volle zon tot lichte schaduw. Tijdens droge periodes hebben de tulpenbollen behoefte aan extra water. In het voorjaar zullen de tulpenbollen gaan bloeien en heeft u de meest prachtige tulpen! Tulpenbollen zijn ook een origineel cadeau om te geven aan plantenliefhebbers. En natuurlijk zijn tulpenbollen een op en top Nederlands souvenir, dus krijgt u bezoek vanuit het buitenland of wilt u een mooi cadeau meenemen naar het buitenland? Kom dan naar ons tuincentrum in Den Haag waar u tulpenbollen vindt voor de mooiste tulpen! 

 

 

Zelf bloembollen in de tuin planten

Wilt u in de lente kuBloembollen kopen in Den Haag? Kom naar tuincentrum Nieuw Hanenburg!nnen genieten van uw eigen bloembollen? In dat geval moet u in de herfst de bollen al in de tuin planten. De herfstperiode is het moment om de bloembollen te planten wanneer u wilt genieten van onder andere: tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten. Wilt u meer lezen over het planten van bloembollen in het najaar? Lees dan ons artikel over voorjaarsbollen planten. In het voorjaar is het tijd om zomerbloeiende bollen te gaan planten. Ze worden vanaf het einde van de maand februari (wanneer de vorst voorbij is) geplant. De meeste bloembollen zijn niet winterhard en om volgend jaar weer te kunnen genieten van de zelfde bollen moeten ze uitgegraven worden. Enkele bekende zomerbloeiende bollen zijn: Begonia's, Dahlia's, Lelies en Anemone.

 

Bloembollen kopen in Den Haag

Bloembollen kopen kan zowel in het voorjaar als in het najaar. De voorjaarsbollen en zomerbollen zijn bijzonder makkelijk in onderhoud en kunnen zowel in de tuin als in een bloempot op het terras of op het balkon geplaatst worden. Wilt u meer weten over voorjaars of zomer bloembollen? Of wilt u bloembollen kopen? Onze medewerkers helpen u graag verder! Kom dan langs in ons knusse tuincentrum in Den Haag!