Moestuin

Moestuin

Zelf aan de slag  in de moestuin? In ons tuincentrum vindt u alles voor de eigen moestuin. Kom dan langs in ons gezellige stadstuincentrum in Den Haag, wij bieden diverse zaden, kweekbakken van het merk Nature, kweektafels van Hemert & Co en de bekende "Grow house" en "Grow tables" van Elho.

Moestuinieren een gezonde hobby!

Altijd al gedroomd van een eigen moestuin? Moestuinieren is een gezonde en leuke hobby. Verbouw eigen kruiden, groenten en fruit ! Het scheelt ook nog op het boodschappenlijstje voor de supermarkt. Zijn er kleine kinderen in de buurt? Laat ze dan helpen met zaaien, planten en verzorgen. Een top activiteit om de kids bezig te houden in de frisse buitenlucht!

Zaaikalender voor uw moestuin in Den Haag

moestuin kalender

Moestuin tips

  • Kies een zonnige plek uit in uw tuinGroentenzaden tuincentrum Den Haag
  • Heeft u de plantjes eerst binnen gekweekd laat ze dan afharden en wennen aande koelere buitenlucht
  • Zaai de groenten in rijen, kies voor een dag met weinig wind
  • Vergeet niet labels bij het zaaigoed te zetten zodat u precies weet wat waar staat
  • Houd vogels op afstand met netten of stukjes aluminiumfolie aan touwtjes of stokken
  • Blijf continue uitdunnen en wieden
  • Bedek jonge planten met vliesdoek bij kans op nachtvorst
  • Houd de slakken in de gaten 

Zaden kopen voor uw Moestuin

Wij bieden een ruim assortiment aan moestuin zaden aan, denk aan groentezaden, kruidenzaden en fruitzaden. Daarnaast hebben wij regelmatig kruidenplantjes klaar staan. Het is leuk om te zien hoe de eigen zaden uitgroeien tot mooie groenten, fruit en kruiden plantjes. Vervolgens is het oogsten van de eigen gekweekte producten. De groenten, kruiden en fruit kunt u dan in uw eigen gerechten verwerken. Verser kan het niet worden. Geen tuin? Het is ook mogelijk om op het balkon in een moestuinbak eigen zaden op te kweken.

Kom naar tuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag voor alles wat u nodig heeft voor uw eigen moestuin. Heeft u een kweektafel of kweekbak nodig, zaden van een bepaald gewas of de juiste grond? Ons vakkundige personeel helpt en adviseerd u graag verder!