Kamerplanten

Kom voor uw kamerplanten naar Tuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag. Een groene sfeer in huis is aangenaam! Daarnaast zorgen kamerplanten voor zuivering van de lucht en houden ze het vocht- en zuurstofgehalte op peil. Bij ons koopt u kamerplanten van topkwaliteit; vers en sterk!

Divers aanbod kamerplanten

Er is een groot aanbod kamerplanten op de markt. Iedere kamerplant heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Wij verkopen:

Bent u op zoek naar een kamerplant die weinig verzorging nodig heeft? Kies in dat geval voor een groene kamerplanten, een cactus of een vetplant. Het nadeel van deze kamerplanten is dat ze nooit in bloei zullen staan en u dus niet kunt genieten van mooie, kleurrijke bloemen. Het groen zorgt wel voor een aangename en frisse sfeer in huis. Wilt u meer kleur in huis? In dat geval kunt u beter kiezen voor bloeiende kamerplanten, zoals de Anthurium, Orchidee, Amaryllis etc. De kunst is eigenlijk om het geheel in balans te brengen en de planten te laten matchen met de stijl van uw interieur. Wissel groene kamerplanten af met bloeiende kamerplanten en misschien een paar leuke kleine cactusjes? Bent u iemand die van een strak interieur houdt? Voeg dan wat kleur toe met een bloeiende of zelfs exotische kamerplant. Of kies juist voor heel veel fris groen. Natuurlijk kunt u voor advies over welke kamerplanten het best bij u en uw interieur passen altijd even langskomen in ons tuincentrum.

Luchtzuiverende kamerplanten

Elke kamerplant is in principe luchtzuiverend, maar sommige kamerplanten doen dit in hogere mate dan anderen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Aloë Vera
  • Lepelplant (Anthurium)
  • Varens
  • Goudpalm
  • Klimplanten

Wordt u vaak met hoofdpijn wakker? Zet dan een luchtzuiverende kamerplant op uw nachtkastje of in de hoek van uw slaapkamer. Grote kans dat dit helpt! Tegenwoordig isoleren we onze huizen zo goed dat de lucht in ons huis vaak droog is en dat er maar weinig zuurstof aanwezig is. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn en zelfs tot slaapproblemen, huidklachten en longproblemen. Een goede ventilatie kan natuurlijk helpen bij het zuiveren van de lucht in uw huis, maar kamerplanten ook! Iedere kamerplant zorgt door middel van fotosynthese voor zuurstof, maar niet iedere kamerplant heeft een luchtzuiverende werking. Van luchtzuiverende kamerplanten is wetenschappelijk bewezen dat ze dit wel hebben. Via de bladeren nemen deze planten schadelijke stoffen op uit de lucht en ze breken deze ook af. Deze planten brengen ook waterdamp in de lucht. Luchtzuiverende kamerplanten zijn ook een soort natuurlijke luchtverfrissers; ze breken ‘onfrisse geuren’ af. De deskundige medewerkers van Tuincentrum Nieuw Hanenburg in Den Haag vertellen u graag welke planten luchtzuiverend zijn!

Kamerplanten Den Haag

Verzorging van uw kamerplant

Naast het grote assortiment kamerplanten hebben wij natuurlijk ook diverse soorten potgrond; zo kunt u kiezen uit grond voor orchideeën, palmen en cactussen. In de speciale potgrond zitten extra voedingsstoffen die er voor zorgen dat de kamerplanten een impuls krijgen. Wij hebben uiteraard ook potgrond die geschikt is voor meerdere soorten kamerplanten. Daarnaast hebben we vloeibare plantenvoeding voor verschillende kamerplanten voor u klaar staan.

Kom eens langs in ons tuincentrum; we nemen graag de tijd om u te helpen bij de aanschaf van een mooie kamerplant en de bijbehorende potgrond en voeding!

Kamerplant kopen in Den Haag?