Bloembollen

Ze zijn er weer, de lente bloembollen, terug van weg geweest! U kunt ze natuurlijk tegen het einde van de herfst zelf in de grond stoppen, met als beloning een kleurrijk voorjaar in de tuin. Niet getreurd, u bent zeker niet te laat als u dit niet gedaan heeft. De oplossing? Koop uw bloembollen op pot, makkelijk en gezellig voor in huis & tuin! En u bent dan nooit te laat om alsnog te genieten van bloembolletjes of u nu opzoek bent naar lentebloeiers of zomerbloeiers! In ons knusse tuincentrum in Den Haag verkopen we diverse bloembollen in potjes. Het aanbod hangt natuurlijk af van het seizoen.

Zelf bloembollen in de tuin planten

Wilt u in de lente kunnen genieten van uw eigen bloembollen? In dat geval moet u in de herfst de bollen al in de tuin planten. De herfstperiode is het moment om de bloembollen te planten wanneer u wilt genieten van onder andere: tulpen, narcissen, krokussen en hyacinten. Wilt u meer lezen over het planten van bloembollen in het najaar? Lees dan ons artikel over voorjaarsbollen planten. In het voorjaar is het tijd om zomerbloeiende bollen te gaan planten. Ze worden vanaf het einde van de maand februari (wanneer de vorst voorbij is) geplant. De meeste bloembollen zijn niet winterhard en om volgend jaar weer te kunnen genieten van de zelfde bollen moeten ze uitgegraven worden. Enkele bekende zomerbloeiende bollen zijn: Begonia's, Dahlia's, Lelies en Anemone.

Amarylissen bloembollen met de mooiste bloemen

De amaryllis bloembol is fantastisch om uw woonkamer mee op te fleuren! De amaryllis (Hippeastrum) is gemakkelijk in bloei te krijgen en heeft bijna geen verzorging nodig. De Amaryllis wordt ook wel eens de no-water plant genoemd. De rode en witte bloemen zijn het meest bekend, maar er zijn ook meerkleurige, kleinbloemige en dubbelbloemige amaryllissen. De bloembollen kunnen wel een doorsnede van meer dan 20 centimeter hebben. Even een tipje van de sluier, hoe groter de bloembol, hoe meer kans op meer bloemstelen en dus op meer bloemen uit één bol. In de regel is de Amaryllis bij ons op het tuincentrum vanaf 1 november te krijgen! Ze bloeien behoorlijk lang, omdat de bloemen na elkaar opengaan. Tip van onze medewerkers: de beste bollen hebben vleesachtige wortels!

Wilt u meer weten over voorjaars of zomer bloembollen? Onze medewerkers helpen u graag verder! Kom dan langs in ons knusse tuincentrum in Den Haag! Bekijk hier onze contactgegevens.