Koningsdag 2018

Koningsdag 2018

Veel Nederlanders hebben het per ongeluk nog steeds over Koninginnedag, maar langzaamaan went men aan Koningsdag en de nieuwe, iets vroegere datum: 27 april. Dit jaar valt deze op vrijdag, zodat iedereen in Nederland zich kan verheugen op een lang – en hopelijk zonnig – weekend. Een ideaal moment om eens lekker de bloemetjes buiten én binnen te zetten.

Top 5 oranje bloemen

De straten en pleinen van Nederland kleuren op 27 april weer oranje, de kleur van het koningshuis. Oranje boven dus! Je kunt de vrolijke, positieve kleur ook in huis halen. Maak een feestelijk boeket met deze snijbloemen, die nu ruimschoots verkrijgbaar zijn:

  1. Tulp
  2. Gerbera
  3. Ranonkel
  4. Lelie
  5. Incalelie (Alstroemeria)


Top 5 koninklijke tuinplanten

In ons tuincentrum heb je nu de keuze uit een overvloedig aanbod vrolijk bloeiende tuinplanten. Denk speciaal voor Koningsdag aan een van deze vijf aanwinsten voor je tuin,
terras of balkon:
1. Keizerskroon (Fritillaria), nu volop in bloei en ook geschikt voor in een grote pot en als snijbloem. De geur van de winterharde bol zou in de tuin bovendien mollen op
afstand houden.
2. Nagelkruid (Geum), zoals Geum ‘Prinses Juliana’ die van mei tot juli bloeit.
3. Vuurpijl (Kniphofia), houdt van een zonnige standplaats en bloeit hoogzomer met spectaculaire aren in zonnige kleuren als geel en rood en uiteraard oranje.
4. Roos, op zich al een koninklijke plant die in geen enkele tuin mag ontbreken, maar kies eens een oranje bloeiend exemplaar zoals ‘Sweet Dream’ of ‘Abraham Darby’. Er is ook een oranje bloeiende roos met een koninklijke naam: de ‘Crown Princess Margaretha’.
5. Koninginnekruid (Eupatorium, ook wel leverkruid genoemd, maar dat klinkt een stuk minder aantrekkelijk), een hoge, flinke winterharde plant die lang en rijk bloeit, van juli tot oktober, en die ook een favoriet van vlinders en bijen is.


Een heel fijne Koningsdag!