IJs uit eigen tuin

IJs uit eigen tuin

De bekende en productieve tuinfotograaf en groenauteur Modeste Herwig heeft na haar succesvolle boek ‘Theetuin, zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen’, dat vorig jaar verscheen, opnieuw een inspirerend, lekker boek uitgegeven. In het mooi vormgegeven boek ‘IJs in elk seizoen’ geeft ze veertig recepten die je makkelijk thuis kunt maken, met of zonder ijsmachine, met ingrediënten uit eigen tuin.

Alles uit de tuin halen

Een tuin is in zo veel opzichten een heerlijk bezit, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Je kunt erin luieren en ontspannen, maar ook werken in de frisse buitenlucht en de zon, en genieten van de bloemen en de vogels. Je hebt altijd plukbloemen en bladgroen bij de hand om een boeket mee te maken. En je kunt eruit oogsten, van aardbeien tot tomaten en verse kruiden – of je er nu iets te eten of thee van maakt. Maar je kunt met ingrediënten uit eigen tuin dus ook heerlijk frisse ijsgerechten bereiden.

Van mojito-ijs tot bevroren cupcakes

Je moet er maar opkomen: rozenbottels, pompoen, komkommer, zoete aardappel, tijm, lavendel, zelfs doperwten kun je in ijsvorm verwerken. Modeste Herwig laat zien dat je alle mogelijke soorten fruit, groente, kruiden en bloemen kunt gebruiken voor een originele én gezonde traktatie. Voor de meeste gerechten heb je niet eens een ijsmachine nodig, alleen voor het maken van roomijs (met eieren) is die wel erg handig. Verder kun je melk, yoghurt of gewoon kraanwater als basis gebruiken. Achterin het boek vind je een handige oogstkalender, met wat je in welke maand(en) kunt oogsten uit eigen tuin. Het boek ‘IJs in elk seizoen’ is ook leuk om cadeau te geven en een aanrader als je van plan bent binnenkort een tuinfeest te geven. Wij gaan alvast het dropijs met venkelzaad uitproberen. ‘IJs in elk seizoen’, Modeste Herwig, uitgeverij Forte, 128 pagina’s, € 14,95,