Mooie combinaties voor een mooie pinksterdag

Mooie combinaties voor een mooie pinksterdag

Is je tuin of balkon nog wat kaal? Geen nood, want er zijn nu voldoende zomerbloeiers in ons tuincentrum in Den Haag verkrijgbaar, waarmee je potten, bakken en (hang)manden kunt vullen. In een handomdraai heb je een fleurig resultaat, klaar voor het komende pinksterweekend.

Ton-sur-ton of een bont geheel

Het is heel stijlvol om verschillende planten die in (bijna) dezelfde kleur bloeien bij elkaar in een pot, bak of (hang)mand te zetten. Denk bijvoorbeeld aan witte cosmea, witte Spaanse margrieten en witte phloxjes. Je kunt ook een bepaalde soort in net verschillende tinten bij elkaar planten, zoals een paars en een violet bloeiende verbena. Of combineer een zachtroze struikmargriet en/of diascia met het fijne zilvergrijs van een alsem (Artemisia) voor een heel romantisch effect. Ook mooi: een (geurende) potgeranium (Pelargonium) met de zoet geurende en diepdonkerpaars bloeiende heliotroop.

Wil je het allemaal wat bonter, dan kun je verschillende potgeraniums met elkaar combineren, of felgekleurde nemesia’s, petunia’s, surfinia’s en vlijtige liesjes.

Verzorgingstips

Gebruik goede potgrond en geef regelmatig water en mest. Verwijder de uitgebloeide bloemen voor een langere bloei.