Maak een fleurige herfst- en wintertafel

Maak een fleurige herfst- en wintertafel

Het tuinseizoen is goeddeels voorbij. Gelukkig kunnen we de komende donkere periode heel makkelijk opvrolijken met potten, manden en bakken met herfst- en winterbloeiers en wintergroen. Geef deze een prominente plek op de terras- of balkontafel, zodat je er vanuit huis goed zicht op hebt en volop van kunt genieten. In ons tuincentrum in Den Haag heb je volop keuze, zowel uit planten als uit mooie potten, manden en bakken.

Top 5 combinaties herfst- en wintertafel

  1. Klassiek rood en groen: klimop met bergthee (Gaultheria), roodbloeiende dopheide Erica carnea, parelbes Pernettya mucronata of Skimmia
  2. Bontgekleurd: verschillende soorten sierkool of winterviolen
  3. Stijlvol: witbloeiende violen of cyclamen met het zilverstruikje (Calocephalus brownii) en een grote bak of pot vol bloeiende kerstrozen
  4. Wintergroen: klimop, hulst en een miniconifeer
  5. Trendy: laagblijvende siergrassen als blauw schapengras (Festuca glauca)


Zet voor meer sfeer eventueel nog een vogelvoederschaal en een robuust windlicht of een buitenlantaarn met stompkaars op tafel.

Verzorgingstips

  • Bekleed de binnenkant van de potten, bakken of manden voor de zekerheid met bubbeltjesplastic, om te voorkomen dat de wortels van de planten bevriezen. Zorg er wel voor dat er gaten in het plastic op de bodem zitten, of laat de bodem vrij, zodat overtollig regenwater weg kan lopen.
  • Gebruik goede potgrond en vergeet bij langdurige droogte niet af en toe water te geven.
  • Geef geen water als het vriest of er vorst wordt verwacht.