Graszoden

Voor mooie graszoden van hoogstaande kwaliteit in Den Haag hoeft u niet verder te zoeken. Tuincentrum Nieuw Hanenburg heeft graszoden van een hoge kwaliteit, zodat u snel een mooi gazon heeft. Zo heeft u super snel een volle grasmat in uw tuin.

Graszoden leggen in Den Haag

  1. Begin met de bestaande grond ongeveer 20 cm om te spitten.
  2. De oude graszoden kunt u ook omspitten of verwijderen.
  3. Verdicht de grond door de grond aan te drukken, dat kan door deze aan te trappen.
  4. Nu kan het egaliseren beginnen, gebruik hierbij een hark. Daarna kan de ondergrond nog glad gestreken worden met een plank, zodat eventuele hobbels uit de grond verdwijnen. Het gazon moet ongeveer 2 cm lager komen liggen dan de bestrating in de tuin. Eventueel kan de grond nu nog extra bemest worden alvorens de grasmatten gelegd worden.
  5. Begin altijd met leggen in een rechte hoek van de tuin en klop de zoden met een schop aan.
  6. Zodra de graszoden liggen kan er gelijk met water gesproeid worden. De eerste dagen mag er zeer intensief gesproeid worden. De grond onder de matten moet vochtig zijn, dus kijk of het zo is door er eentje op te tillen. Zodra de graszoden vast zijn gegroeid is dit niet meer nodig en kan er wat minder intensief gesproeid worden.

Graszoden leggen in Den Haag

Graszoden onderhouden

Verticuteren is nodig in het voorjaar (maart/april) en najaar (augustus). Het is een manier om de groei van extra graswortels en sprieten te stimuleren. Met een verticuteer hark of verticuteer machine trekt men banen door de grasmat van een halve cm tot een cm diep. Eigenlijk worden hiermee de wortels van een deel van de grassprieten doorgesneden daarbij komt een hormoon vrij die aangeeft aan het gras dat er extra wortels moeten komen en zodoende nieuwe grassprieten. Het gevolg is een zeer volle grasmat met extra grassprieten! Na het verticulteren volgt het bekalken en bemesten.

Grasmatten bestellen in Den Haag

U kunt bij ons graszoden bestellen. Bestellingen gaan op woensdag middag naar onze leverancier en de grasmatten liggen op vrijdag ochtend in ons tuincentrum voor u klaar! Uiteraard kunnen we ze tegen een meerprijs bij u thuis bezorgen! Heeft u vragen over het leggen, onderhouden of bestellen van onze graszoden? Neem gerust contact met ons op, bel: 070 36 052 92

Contact

Bekijk meer productgroepen in de categorie Gazon