Hydrocultuur

Hydrocultuur is een techniek die wordt gebruikt om planten te laten groeien op kleikorrels. In plaats van gewone potgrond, haalt de plant voedingsstoffen uit water dat verrijkt is met voedingsstoffen. Deze techniek wordt vaak toegepast in kantoren, omdat er weinig onderhoud nodig is om de planten gezond te houden. Uiteraard is dit ook een uitstekende optie voor bij u thuis op de vensterbank, of voor de grotere kamerplanten. De verzorging wordt een stuk gemakkelijker en daarnaast beleeft u al snel veel plezier van de goede groei en goede gezondheid van de planten. Zelfs grote kamerplanten zijn gemakkelijk te onderhouden met hydrocultuur!

De voordelen van hydrocultuur 

De keuze voor hydrocultuur levert verschillende voordelen op, zoals:

  • U hoeft minder vaak water te geven
  • De grond verzuurt niet
  • Langere levensduur van de planten
  • Minder kans op ongedierte
  • U dient gemakkelijk de juiste hoeveelheid water en voeding toe

De watermeter is voor vele plantenliefhebbers wel één van de grootste voordelen. U ziet namelijk op de meter of er nog water gegeven moet worden. Dat betekent dat u nooit te veel of te weinig water geeft. De kans op ziekte is kleiner, omdat schimmels zich niet kunnen ontwikkelen op de kleikorrels. Daarnaast is een bijkomend voordeel dat verschillende planten samen in één bak kunnen staan, omdat de plant zelf net zoveel water opneemt als nodig is. 

Het verpotten van een hydrocultuurplant

Af en toe dient de hydrocultuurplant verpot te worden. Dit herkent u vanzelf, wanneer er veel wortels onder de binnenpot uitgroeien. Het is niet nodig om de binnenpot te verwijderen, u kunt de oude binnenpot dan gewoon in een grotere binnenpot zetten. Het is wel van belang om voorzichtig te werk te gaan, zodat de wortels in tact blijven. 

Hydrocultuur Den Haag

Welke materialen heeft u nodig voor een hydrocultuur plant?

De verschillende benodigde materialen kunt u bij Tuincentrum Nieuw Hanenburg los verkrijgen. U heeft onder andere de volgende materialen nodig:

  • Watermeter
  • Plastic binnenpotten
  • Kleikorrels (hydrokorrels)
  • Voedingsstoffen

Neem bij aanschaf van de plant de handleiding goed door. Indien nodig kunt u onze medewerkers gerust om advies vragen. Ook kunt u er uiteraard voor kiezen om een complete hydrocultuurplant aan te schaffen, zodat u deze meteen thuis neer kunt zetten. Dit is ook een leuk cadeau voor iemand die niet écht groene vingers heeft, maar wel van planten houdt. 

Hydrocultuur Tuincentrum Nieuw Hanenburg

Tot ziens bij Nieuw Hanenburg voor een divers aanbod aan hydrocultuur planten!

Bij Stadstuincentrum Nieuw Hanenburg vindt u diverse soorten hydrocultuur planten én de benodigdheden om zelf uw eigen hydrocultuur samen te stellen. U zult veel plezier beleven van de mooie en gezonde kamerplanten zónder iedere keer te hoeven inschatten of deze nog water nodig hebben. Een stuk gemakkelijker én u heeft meer kans op gezonde en goed groeiende planten. Heeft u vragen over de hydrocultuur, of de verzorging van uw planten? Vraag onze medewerkers gerust om hulp, dan helpen we u graag verder. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij geopend en bent u van harte welkom. Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan door te bellen naar 070 36 052 92 of door een mail te sturen naar [email protected]

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten